30 години. 30 години, а може би и повече, вдовицата на Васил Илиев не се е показвала в публичното пространство. Мариета Илиева, която все още пази фамилията на боса на ВИС, е жената, за която той се жени още в казармата и която ражда единственото му дете - Ивона.

Мариета Илиева не е избягала нейде из чужбините, а живее тук, в България, между София и Кюстендил, откъдето е родом. Тя се занимава с частен бизнес, като същото прави и дъщеря й от Васил.

След 30 години в забвение: Ето я легендарната вдовица на Васил Илиев! (СНИМКИ на 56-годишната Мариета)

Мариета не се е омъжвала отново и от разстрела на Илиев през 1995-та живее сама до днес. Макар че реално тя го погребва не като негова законна вдовица, защото двамата се развеждат преди това. Причината за развода им е класическа - хубавицата Елмира, която изпива ума на Васил Илиев и той напуска жена и дете.

След 30 години в забвение: Ето я легендарната вдовица на Васил Илиев! (СНИМКИ на 56-годишната Мариета) - Снимка 2

"Въпреки това винаги се е грижил за нас с Ивона - и докато беше у дома, и после. Не мога да кажа, че ни е пренебрегвал, или нещо ни е липсвало. Той беше много добър съпруг и баща", признавала е винаги Мариета, която е бивша атлетка. Васил се влюбва в нея и набързо сключват брак.

Голяма част от милионите, които остави Васил Илиев, се държат и управляват днес от дъщеря му Ивона.

Източник: Ретро