Слави Трифонов отдава последна почит на баща си Тодор!Слави Трифонов отново

е в черна дупка. На 22-и ноември миналата година шоумен №1 погреба баща си. С наближаването на годишнината от смъртта на татко му Тодор, той отново е изпаднал в депресия, разкриха хора от екипа му. [caption id="attachment_416717" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов разбит след загубата на татко си Тодор[/caption]

Това си пролича и от гостуването на Бойко Борисов в студиото му. Дългия бе особено вял и апатичен. И определено не бе достатъчно добре подготвен за дългоочакваното интервю.

Още преди месец Слави поръчал в плевенска траурна агенция изработката на надгробен паметник от черен гранит. За луксозния монумент, който ще бъде монтиран в гробищния парк на някогашното село Учин дол, днес Тодорово, Трифонов се е изръсил с около 10 000 лв. Местните хора почели паметта на бай Тодор в кафенето в центъра на селото на тяхната съселянка Данчето, където бай Тодор обичал да прекарва времето си рано сутрин. Всяка заран между 8 и 9 часа таткото на Слави пиел кафе, докато чакал да докарат хляба от града. Той обичал да бистри политиката, а когато бил в настроение, си поръчвал бира с фъстъци. Веднага щом научили, че техният съселянин се е преселил в отвъдното, приятелите на дядо Тодор се събрали в кафенето, за да му окажат последна почит със спомени за общото им минало. Освен че бил най-голямата знаменитост в плевенското село Тодорово покрай известния си син, дядо Тодор имал и други причини да се гордее. През 70-те години таткото на шоумена, който бил дърводелец по професия и работел в мебелен завод, измайсторил лично спалнята на Тодор Живков. Миналата година новината, че е загубил татко си застигнала Дългия минути, след като приключил снимките на вечерното шоу. Телефонирала му сестра му Петя. 85-годишният Тодор Трифонов почина след кратко боледуване в плевенската болница. Макар че дядо Тодор боледувал през последните 2-3 години, нищо не предвещавало фаталния му край. След като успял да се съвземе от първоначалния шок, Слави съобщил на екипа си трагичната вест и веднага тръгнал към Плевен.

Шоуменът наредил нищо в новото предаване да не издава за неговата мъка. От съпричасност към личната драма на Трифонов обаче на следващия ден за първи път в историята на шоуто 2 пъти балет „Магаданс” излезе да танцува в черно. А водещият Иво Сиромахов бе с черна риза.

Дългия се притеснявал най-вече за майка си Здравка, която живяла с татко му близо 60 години. През последната година 79-годишната пенсионерка се бе установила да живее в Плевен, а таткото на водещия предпочете да остане в родния Учин дол, което днес носи името Тодорово. Семейството на дядо Тодор уважило последната му воля да бъде погребан там, където е преминал целия му живот – на село. Всички местни хора се извървели, за да отдадат последна почит към дядо Тодор на погребението му на 22-и ноември по обяд. Това потвърди тогава и кметът на Тодорово Янчо Итов. Цялото село се стекло да си вземе последно сбогом с бащата на Слави. Местните били категорични, че ще го запомнят само с добро, защото помагал на всички и винаги бил усмихнат.

Най-голямото му желание било Слави да го зарадва с внуче, но уви, старецът не дочакал този момент. Въпреки че живеели разделени, родителите на Слави не можели един без друг. И всеки ден се чували по телефона, пише вестник "Уикенд".

Заради здравословните си болежки дядо Тодор живеел сред природата на село, но мама Здравка на стари години започнала да обикаля света и да се радва на спокойни старини, благодарение на лукса, който й осигурява нейният син.

Тя не обичала да парадира с парите на Слави. „Сякаш не му е майка. Колкото той е агресивен, толкова тя е забавна, добра и любезна. На мравката път прави”, казват за нея плевенчани.