Слави Трифонов не остана безучастен към изродското деяние!Шоумен номер едно Слави Трифонов

разтърси мрежата с коментар относно зверското убийство на журналистката Виктория Маринова. Ето какво заяви Дългия, предаваме думите му без редакторска намеса: [caption id="attachment_414263" align="alignright" width="227"]Слави Трифонов Слави Трифонов отново не остана безучастен към случващото се в държавата[/caption]

"Най-напред искам да изкажа съболезнования на близките на Виктория Маринова. Болката няма да изтлее. Защото човеците не притежаваме сила, с която можем да преодолеем загубата на близък. Особено ако е жертва на подобно брутално убийство.

Близките на Виктория обаче ще трябва да проявят сила, с която да превъзмогнат всички онези думи, които волно или неволно петнят и ще петнят името й. Защото на всяко „компетентно мнение“ във фейсбук имаме и „компетентна присъда“ - убиецът е наркоман, клошар, циганин, бежанец, джебчия, сексуален маниак, любовник, луд от близката психиатрия. И, разбира се - някой, който е поръчал Виктория заради работата й. И всяко „компетентно мнение“ е „единствено и неизменно“. Емоциите винаги са били лош съветник. Най-разумното би било да се доверим на т.нар. „компетентни органи“. Но пък влизаме в Параграф 22, защото вярваме ли, че има наистина компетенти органи? Показаха един криминалист от Русе - с дебел ланец на врата. Той от компетентните органи ли е? Всъщност, тоталното недоверие в правораздавателните органи и в институциите е инкубатор за „компетентни мнения“ във фейсбук. Все пак, най-малкото тук МВР може да си позволи да остави това убийство неразкрито, както недопустимо се случи в десетки други случаи. Защото в този случай - Виктория е журналист. Не, журналистите не са по-специални хора, но неразкриването на убиеца по категоричен начин, не просто ще засили съмненията, че Виктория е убита заради работата си, а ще превърне съмненията в масово убеждение. И тогава - ще можем ли да говорим въобще за наличие на държава, когато хората, населяващи територията й, са убедени, че се убиват журналисти заради техни материали? Всъщност, какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина, след като още вчера мнозина бяха убедени, че Виктория е убита заради работата й и то без да познават работата й? А пък да се приеме тази версия за нещо очаквано, неизненадващо и почти нормално - това е брутална диагноза докъде сме я докарали", заяви Слави Трифонов.