Слави Трифонов няма да се остави да бъде унижаван от bTV и затова възнамерява да съди телевизията. Като аргумент за това той използва плагиатството спрямо неговата „7/8 tv”.

На 12 октомври в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по БТВ бяха излъчени кадри от интервюто на Слави в неговата телевизия. Всичко бе поднесено с чувство за хумор и целта беше да се осмеят резултатите на „Има такъв народ“ на парламентарните избори.

Слави обаче никога не позволява да се излъчват кадри от негови продукции без изричното му позволение, което идва само чрез плащане. От БТВ не е платено и стотинка за кадрите от „7/8 tv”, което е повод за съдебна битка.

Лидерът на ИТН възнамерявал да си потърси правата в съда и да заведе дело срещу телевизията, в която работи 19 години. Освен това той възнамерявал да предяви съдебен иск и към „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Интересното е, че Слави имал намерение да съди и лично водещия Николаос Цитиридис. Той не го харесвал и го намирал за незаслужено арогантен и надут. Искал да му свие фасона, като го осъди с немалка сума.

Дългия не бил толкова ядосан от кражбата на кадрите от неговата телевизия, колкото от подигравателното отношение към него. Затова възнамерявал да даде хубав урок на БТВ и вечерното й шоу.

Подобни съдебни битки не са прецедент за Слави. Той съди в продължение на години „Господари на ефира“ отново заради излъчени без позволение кадри от негово шоу. Тогава не съди Нова ТВ, защото „Господарите“ беше външна продукция, докато шоуто на Нико е продуцирано от самата БТВ. В крайна сметка Дългия спря съдебната битка тогава, защото се сдобри с Маги Халваджиян.