Огромни и кичести рога изникнали върху главата на Христо Гърбов. Актьорът не е и сънувал това, което ще му причини съпругата и в най-страшните си кошмари. Но уви - докато той снимал филм, благоверната го правила с друг. И не това е най-потресаващото, а фактът, че ласките се разигравали в собственото му легло в семейния дом.

Ударът дошъл като млатене с чук за Гърбов, който моментално подал молба за развод. Без да крещи, да обижда, камо ли да посегне на предателката, както се твърди, че е правил колегата му Васил Драганов, Христо Гърбов се развел. Слава Богу, това е историята от първия му брак, след който той среща настоящата си съпруга.

С Иглика Трифонова, която го връща към живота и вярата в хората, той е щастливо женен вече дълги години. Тя е известен режисьор в киното и е не само съпруга, но и приятел и партньор на Гърбов.

Самият актьор е убеден, че изневярата на бившата му е била късмет, а не нещастие. "Преди бях сломен и се чудех как може точно на мен да се случи такава мъка. Но после осъзнах, че не е било мъка, а щастие. Иначе нямаше да имам жената, която имам днес и за която милиони пъти благодаря на Бог", казва Гърбов.

На бившата е простил и пожелава да бъде доволна и здрава, другото е без значение.