Кейт Мидълтън показа класа още веднъж и не се остави на манипулацията на кралицата

Взаимоотношенията между Кейт Мидълтън и Елизабет Втора от край време не са особено успешни, но сега британската кралица просто излезе извън кожата си. Този път принцесата я вбесила относно името на своето новородено момиченце. Катрин поискала детето й да бъде кръстено на името на покойната му баба Даяна, но кралица Елизабет не искала и да чуе. Тя смятала, че щом бебето е момиче, задължително трябва да бъде кръстено на нея и да носи името Елизабет, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_340163" align="alignright" width="300"]Кейт Мидълтън държви второто си дете в компанията на съпруга си Уилям Кейт Мидълтън държи второто си дете в компанията на съпруга си Уилям[/caption]

Причината кралицата да побеснее така се корени в не особено добрите отношения, които имаше с принцеса Даяна, когато тя беше жива. Въпреки че синът й съсипа брака им, изневерявайки многократно със сегашната си съпруга Камила, Елизабет Втора така и не понесла публичните прояви на Даяна с мюсюлмани след развода й.

Кейт Мидълтън имала много смътни спомени от принцеса Даяна, но това не й пречело да я харесва повече от всички други роднини на мъжа й. Тя виждала в нея себе си, тъй като и двете имат доста свободолюбив дух за принцеси. Именно заради това искала да почете Даяна, кръщавайки щерка си на нея. Тя считала, че поне това заслужава бабата на бебето й, при положение че никога няма да види внуците си.

Кралица Елизабет Втора обаче се зарекла да не остави така нещата и да кръсти внучка си на нея. Явно предстои жестока битка между двете, което още повече ще стъжни живота на принц Уилям, който и без това не понасял добре постоянните дразги на жена му със семейството му.

Кейт Мидълтън отдавна негодува срещу рамките, в които е принудена да живее. На Коледа тя грабна малкия Джордж и баща му, за да празнуват с нейното семейство, а не с кралската фамилия. Малко след това пък публично унизи Камила Паркър, обявявайки я за лоша жена заради намесването й между Чарлз и Даяна. Предстои да се разбере дали ще спечели битката за името на своето второ дете.