От септември, както вече неведнъж споменахме, Венета Райкова се беше покрила от света. И се показа едва преди ден, за да оповести, че се намира в болница и е претърпяла операция на крака (по-точно коляното). Тя се раздвижва с проходилка, но както видяхме, при нея има и мобилен телефон, и лаптоп.

Отбелязваме последното, защото се оказва, че не болежките в крака са били основната причина Райкова да се скрие от виртуалния свят. Май поводът ще се окажат книгите й, които така старателно рекламираше преди и които се издаваха от издателство "Ентусиаст".

Защо говорим в множествено число ли - ами, защото преди няколко часа Венета хвърли нова бомба, а именно, че спира работа с "Ентусиаст" и из забранява да продават романите й.

"Не купувайте от тях, не поръчвайте! Те нямат правото вече да продават мои книги, разделих се с тях и не искам да имам повече отношения. Това е! Ще направя собствено издателство и след няколко месеца отново ще ме четете", каза Райкова.

Каква е причината да скочи срещу досегашните си партньори и приятели, в които се кълнеше и които хвалеше, не е ясно, но очевидно е станал голям скандал.