Синът на Деси Радева се върна в България от САЩ!На седмото небе от щастие била Деси Радева

, която най-после се събрала със сина си Страхил. Наследникът на президентшата от първия й брак с червения депутат Георги Свиленски пристигнал в България от Америка за зимната студентска ваканция на университета, в който учи. [caption id="attachment_437922" align="alignright" width="300"]Деси Радева Половинката на президента Румен Радев - Деси Радева гушна сина си[/caption] Докато Корнелия Нинова и Цветан Цветанов, чиито деца също учат и работят в Щатите, се похвалиха с пристигането им у нас, Ген. Деси предпочете да не афишира семейната идилия, настъпила в дома им.

За последно майка и син прекараха време заедно покрай рождения ден на Страхил, когато съпругата на президента замина само с момчето си за Унгария. Там тя го изненада с билети за концерт на рок групата „Мюз“, по която и двамата си падали.

Обичайно наследникът на първата дама си идва в родината покрай големите празници и през лятото, когато по график има ваканции. Той е последна година студент в университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, където съчетава следването с активна спортна кариера. Страхил, към когото майка му се обръщала с гальовното Съни, е сред волейболните асове на университетския отбор. През миналата година ръководството на ВУЗ-а дори го удостои с титлата „Спортист на годината“. На бляскава церемония му бе връчен почетен плакет, но родителите не успяха да го аплодират на живо във важния за него момент. След финала на обучението му първата дама се надявала синът й да се върне обратно в България. Но дали ще нагази в бизнес средите, или ще продължи да се развива в сферата на спорта, не се знае. Припомняме, че преди да замине да учи зад Океана, Свиленски-младши бе сред най-добрите волейболисти на „Левски“ (Сф), пише Ретро.