Години след убийството на Жоро Илиев разкриха най-мрачната му и ужасяваща тайна!

Мрачна и ужасяваща тайна на покойния Жоро Илиев бе разкрита и разтърси страната ни години след покушението над него. Медиите буквално изригнаха след новината, че Георги Илиев - Главния е извършител на възможно най-пъкленото дело, а именно убийството на собствения си брат Васил Илиев.

Припомняме, че и до днес за стрелбата по Васил Илиев има стотици версии и предположения, но така и не е разкрит действителният извършител на престъплението. Което на свой ред даде зелена светлина за версията, че главата на Васил Илиев е била поискана от родния му брат. Версия, която се разследва от самите криминалисти, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_335153" align="alignright" width="300"]Жоро Илиев Жоро Илиев ли е истинският поръчител на убийството на брат си Васил Илиев?![/caption]

За реален извършител на престъплението се спряга Злати Златев - Златистия, който днес излежава присъда за убийството на братовчед си. Заповедта обаче му била дадена от самия Георги Илиев, който от години изпитвал неистова злоба и завист към Васил Илиев, пише вестник "Всеки ден".

Както наскоро стана ясно за пореден път, Васил Илиев нарочно държал Жоро Илиев далеч от бизнеса си и властта. Избухливият и агресивен характер на Главния накарал брат му да вземе тези мерки и макар и да се разбирал с него, той не му давал да ръководи и да се разпорежда с фирмите му.

"Двамата често са се сбивали, дори на обществени места. Васил обаче истински обичаше Георги, а това, че го е държал настрана, най-вероятно е било за негово добро и, за да не си навлича проблеми с политическия и бизнес елит", коментират източниците на тази версия.

По думите им, най-съсипана от новината, ако тя се окаже истина, ще бъде вдовицата на Жоро Илиев - Мая Илиева, която макар и съпруга на шефа на ВИС-2, нямала никаква представа за пъкления план на любимия си. Тя била наясно с почти всички финансови сделки, забежки, любовници и дори с много от тъмните страни на мъжа си, но темата за Васил Илиев останала тайна за нея до днес.

"Ако това се окаже вярно, Мая Илиева ще го понесе много тежко, защото тя се разбираше отлично с Васил Илиев. Той бе човекът, който винаги я е подкрепял, който организира и плати сватбата й с Жоро Илиев и който направи толкова много неща за тях. Но приказката, че парите и властта могат да погубят всичко, дори кръвната връзка, често пъти са се оказвали абсолютно верни", коментират източниците.