Любо Нейков ужаси близки и колеги с думите, че си отива!

Комикът Любо Нейков е настанен от няколко дни в частна клиника, намираща се на бул. "Никола Вапцаров" в столицата, където му се правят пълни изследвания. Това разкриха пред вестник "Всеки ден" лекари от болницата, допълвайки, че близките и приятелите на актьора са неотлъчно до него, притеснени за състоянието му.

Оказа се, че в началото на декември Любо Нейков започнал да се чувства зле и това се усилвало с всеки изминал ден. Той нямал сили, чувствал стягане и болки в гърдите, бил отмалял постоянно, а на моменти дори изпитвал чувство за задушаване. Кръвното му налагяне също скочило в рекордни стойности и го ужасило, при все, че Любо Нейков е хипертоник от няколко години.

[caption id="attachment_332033" align="alignright" width="300"]Любо Нейков Любо Нейков постоянно повтарял на близките си, че ще умира[/caption]

"Ще умра. Умирам. Страх ме е, че ще се случи най-лошото. Искам да живея!", постоянно говорел Любо Нейков на най-близките си хора и колеги, които му осигурявали всичкото внимание на света. Актьорът обаче явно е адски стресиран и в депресия заради смъртта на брат си, който си отиде по същото време миналата година от неочакван масиран инфаркт.

Любо Нейков изгуби по-малкия си брат буквално за минути, което остави голяма травма в него и той започва да се превръща в хипохондрик, разкриват колегите му. Той постоянно ходел по изследвания и се консултирал с лекари за проблемите с холестерола, бъбреците и кръвното си налягане.

"Любо има доста болежки, повечето от които са породени от наднорменото му тегло. Той обаче хем се страхува, хем не иска да се вземе в ръце и да отслабне. Дано сега изследванията му се окажат сравнително добри, за да не се изплаши и спихне съвсем и да си изкара добре коледните и новогодишни празници.

Преди да влезе в болницата, Любо Нейков тичал като изоглавен насам-натам, за да зарежда фризера и хладилника за предстоящите коледни трапези като дори поръчал два фазана за 300 лева за гостите си.

Всички му стискат палци и се молят резултатите да се окажат добри, за да може никога вече в скоро време да не чуят Любо Нейков отново да говори за умиралка.