Животът на шармантната кулинарка Веси Цурбюрг в предаването „Преди обед“ по bTV е точно толкоз цветен, колкото е и нейната визия. В началото на 90-те години винаги усмихнатата блондинка работила като фейс контрол в столичните заведения, след което отворила първия вино бар у нас, което означава, че освен към храната, тя има отношение и към напитката на боговете.

 

Веси има влечение към музиката не само заради дейния си клубен живот, а и заради призванието на сина й Роберт, който е плод на любовта й с швейцареца Зигфрид Цурбюрг, с когото са семейство вече повече от две десетилетия. Съпругът й има две деца от предишния си брак, а от тях – четирима внуци, което означава, че кулинарката вече е баба.

 

Макар Веси да е част от екипа на Преди обед от самия му старт, тя винаги е работила зад камерите. Остава въодушевена от възможността да води кулинарна рубрика в предаването, но е и леко разколебана дали да приеме предизвикателството, тъй като все пак не е професионален кулинар.

Заслуга да се впусне Веси в приключението има съпругът й, за когото последно се знаеше, че е швейцарски дипломат. И той е доста талантлив кулинар и успява да окуражи жена си да приема, така че тя се съгласява. Настройва се за новото си поприще през лятото на 2021 г. във вилата й в с. Дълбоки дол, Троянско.

 

С наближаването на първия ефир, се подлага и на разкрасителни процедури. Не е професионална готвачка, но пък като че ли и рубриката й „Да, шеф“ не го изисква. Задачата й е да представя изявени готвачи, с които да приготвя вкусни и полезни гозби, както лесни, така и по-сложни ястия от международната и българската кухня.

 

Преди всяко готвене, Веси получава рецептата от госта си и се заема да разучи всичко за нея. Старанието й се оценява от зрителите, но разбира се не липсват и критики по неин адрес. Най-често я критикуват за ползването на чуждици.

Веси сама избира дрехите си за ефир, както и впечатляващите бижута, които са неизменна част от стила й.

 

Спокойно би могла да обогати рубриката си, добавяйки избор на вино към всяко ястие, което приготвя в ефира на предаването.

 

Веси се запознала със съпруга си Зигфрид през 1999 г. в централен столичен ресторант. Още щом я опознал, Зигфрид си дал сметка, че тя няма да е щастлива далеч от семейството и приятелите си, затова останали да живеят в България, но често пътуват до Цюрих, Швейцария.

Източник: Уикенд