Шеф Петров отново изригна срещу действителността!

"РАЗМИШЛЕНИЕ.. ЗА МИЛАТА МИ РОДИНА, ЗА ОБИЧАНИТЕ КОЛЕГИ И ЗА ЛЮБОВТА КЪМ РАБОТАТА..НА ТОЗИ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК ******** [caption id="attachment_412590" align="alignleft" width="300"]шеф Петров Шеф Петров изпадна в размишление[/caption] Тъй като живеем в много трудни времена в които, възпитанието и образованието ни изостават от Европа, (по ред причини на които не искам да се спирам) се сблъсквам ежедневно с еди проблем, който е много трудно преодолим. Българинът е интелигенте човек, храбър и е естествено да има лично самочувствие, защо не его. Но когато заобикалящата среда, лошата информация и слабата подготовка се сблъскват с реалността! Какво имам предвид! Когато пуснем обява за готвачи, идват различни хора, някои от тях с доста трудов стаж, естествено е да имат самочувствие. Всички които се занимават с този бизнес знаят, че има изградена система от Веригите ресторанти( които за мен са циреят на системата) които последните години смазват развитието на храненето с изградена система на 15 часов работен ден и два на два (което е пълна глупост но..) с определени около 100-120 лева на ден...как ги плащат не знам.. но това е работниците са намерили за добре да работят по 15 дни в седмицата и определят трудът си по 60 евро на ден...Съвсем отговорно мога да кажа, че това е добра заплата за продуктивен готвач в Мадрид.. всеки може да прецени разликата! Така... в храненето са се хвърлили доста хора както по курортите, така и в столицата и са притиснати от тези негласни странни НАДНИЦИ, за мен това е негласен РЕКЕТ на работната ръка! Сега може всеки да ми се нахвърли но това е така! В годините когато и аз съм работил на чужда сметка съм се борил за добро заплащане на мен и персонала ми, но това винаги е било на базата на съответна продуктивност. За каква продуктивност може да става въпрос когато сега например в моя ресторант възможностите за един готвач с една година стаж са равни на възможностите на готвач с 10 години стаж. Ние нямаме фритюрник, нямаме скара, нямаме салати с марули, шопски. не е нужно нищо всичко е същото и толкова различно. Ако при нас излезеш от кухнята просто не миришеш на кухня. При нас няма изгаряне на мазнини и албумин...няма от къде да мирише! Това съм мечтал и това съм създал. .....Обяснявам..Представете си че обявяваме кастинг за набиране на пилоти, само че нашите самолети са от друго измерение, та КАКВА Е ПРОДУКТИВНОСТТА НА пилоти с 1 или 10 години стаж.... еми ДА! Супер Малка..защото се опитваме да летим и на други височини и там дори рутината на предните полети не е същата... та при нас дори издаването е различно!! Хайде кажете ми как да обясня на колега с 10 години стаж, че искам да дойде да се развие и бъде част от нас но продуктивността му няма да е на ниво и, че няма как в началото да му давам 120 лева които е взимал в тези измислени места които миришат на изгоряло и може с влизането да започне да изкарва продукция! Всеки казва ами инвестирай в него и чакай... Да ама ние не може да инвестираме, защото не си държим парите в кашони от обувки..тоест работим за една мечта и всичко което имаме е за нея! Всеки от колегите които искат да се разделят от миризмата на изгаряща палмова миризма, която попива в кожата им, също трябва да имат мисъл на инвестиция за преминаването си в друго ниво!! Всеки иска да успее, ние искаме да успеем заедно, ние не правим Файн Дайнинг с чужди тигани и чужди чинии... Нашия салон е огледало на нашия свят и възможности , така както и това което слагаме в чиниите. Да много казват, това е много хубав и скъп ресторант и щом в гадното място с картофите с палмова миризма и салатите с айсберг получавах 120 лева, защо в този скъпия се опитва да ме лъже!! ЗАЩОТО ХОРА..В НОРМАЛНИЯ СВЯТ В МАДРИД ГОТВАЧ ВЗИМА 120 ЛВ- 60ЕВРО на ден.. А тук едни хора ви измиха мозъците...ВЗИМАЙТЕ И 200 НА ДЕН НО СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ИСТИНСКИ РЕСТОРАНТ И ГО ИЗГРАДЕТЕ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ КАТО СЕМЕЙСТВО И СЕ РАДВАЙТЕ НА ПАРИТЕ СИ!!! СЕГА ЖИВЕЕТЕ В ХИМЕРА И ЛЪЖА СЪЗДАДЕНА ОТ ЛОШИ ХОРА КОИТО УБИВАТ МИЛАТА МИ ЗЕМЯ!! ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА СА НА ЯСНО С ТЕЗИ НЕЩА ОЩЕ В УЧИЛИЩЕ.... НЕ ДА ИМИГРИРАТ В ЧУЖБИНА И ДА ВИЖДАТ ТАМ НЕЩАТА, А ДА ГРАДЯТ СОБСТВЕНАТА НИ РОДИНА....АМА НАИСТИНА, ДА МОГАТ ДА ПРАВЯТ РАЗЛИКА ЧЕ ДОРИ С ЧИСТАТА СИ РАБОТА, МОЖЕ НЯКОЙ ДА ИМ ПЛАЩА С МРЪСНИ ПАРИ!!..... КОЙ ГУБИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА---А КОГАТО НЯМА ОБИКНОВЕНИ ХОРА, НЯМА КАК ДА СЕ РОДЯТ И ИЗГРАДЯТ НЕОБИКНОВЕНИТЕ И ВЕЛИКИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СЕ РАЖДАТ САМО ОТ ОБИКНОВЕНИ!!" - написа шеф Петров, без редакторска намеса.