Ахмед Доган прави от дъщеря си Демет телевизионна водеща!Дъщерята на Доган

е избрала журналистиката за свое амплоа. Демет Доган е последен курс студентка по специалността в Софийския университет и вече крояла планове за кариерното си развитие, които били свързани с тв ефира. [caption id="attachment_421963" align="alignright" width="300"]Доган Доган прави щерка си ТВ водеща[/caption] Наследничката на Сокола от известно време насам станала част от кадрите, които работят за университетската телевизия „Алма Матер“. И редовно заставала пред камерите, за да води свое предаване. Студентката не страдала от сценична треска и се справяла умело с ролята на водеща. А поощрението на ръководителите й давало самочувствие да мечтае скоро да бъде част от редиците на някоя от националните телевизии.

Докато по-големият й брат Демир, който наскоро дари Сокола с първи внук, оглавява свой собствен бизнес и живо се интересува от партията, на която татко му е почетен председател, Демет била по-артистично настроена и страняла от политическите дела на ДПС.

Истинската й страст всъщност била поезията. И тя често изливала чувствата и емоциите си върху белия лист, но не желаела да се занимава професионално с писане. Това проличало и от предпочитанието й да специализира в университета с профил телевизия, макар да имала избор да посочи още печатна или радиожурналистика, пише Ретро. Таланта да подрежда изкусно думите Демет споделяла, че е наследила от баща си, но артистичния и необуздан дух взела от майка си – втората съпруга на Доган – Ширин Карнобатлъ. Бившата съпруга на политика e завършила НАТФИЗ, била е тв говорителка за кратко. А именно като водеща на новинарския блок на турски език по БНТ спечелила вниманието и симпатиите на Сокола. В момента Ширин продължава да е част от културните среди, но в ролята си на експерт към Министерството на културата. За разлика от Ахмед Доган, тя била доста по-широко скроена като родител и не се месела в житейските избори на дъщеря си. Навремето бившият й мъж самостоятелно взел решението да изпрати щерка им да учи в Италианския лицей. И докато не го завършила, не й разрешил да живее заедно с майка си. А настоявал да е при него в Боянските сараи, въпреки че те отдавна били разделени. Тогава Демет често бе съпровождана до елитното школо от последната официална половинка на Доган – манекенката Алтен Алиева.