Дни след покаянието на Ники Илиев за провала на брака им, Саня Борисова показа новата си любов. Режисьорът си изля душата в предаването „Животът по действителен случай“ по Би Ти Ви, разказвайки в детайли кои негови грешки са довели до развода му с актрисата.

 

Ники, който на 10 октомври празнува 43-ия си рожден ден, многократно подчерта в колко добри отношения са днес със Саня. Освен че са приятели, двамата много си помагат в професионалните стремежи и ангажименти.

Думите му вероятно са трогнали мнозина, но сигурно са и били обвързани с последвалия ги изненадващ пост на бившата му жена в Инстаграм. Рекламирайки място за почивка у нас, Саня позира с мистериозен мъж.

За първи път след развода си с Ники Илиев актрисата демонстрира, че се наслаждава на романтика с друг. Съвсем очаквано се появиха предположения, че Саня е била провокирана от скорошната медийна изява на бившия си съпруг. На един от кадрите красавицата и мистериозният мъж вдигат наздравица с червено вино, а на друг той й подарява червена роза. Предполагаемата нова половинка на Саня позира в гръб, така че единствено може да се отгатне, че е млад. Спекулациите, че актрисата се опитва да накара бившия си съпруг да ревнува, не закъсняха.

 

„Не мога да кажа, че взех най-добрите решения тогава. Не мога да кажа, че не съжалявам за някои неща, които съм направил“, призна Ники Илиев в предаването „Животът по действителен случай“. Връзката му със Саня продължи почти 10 години. Очакванията бяха да обявят, че ще стават родители, но двамата изненадаха с новина за развод. Младият режисьор призна, че по време на брака им допуснал грешката да премълчава емоциите си и да избягва конфронтация, а покрай нея и разговорите за проблемите, които изниквали в отношенията му със Саня. Ники Илиев го отдаде на това, че винаги е бил по-интровертен.

 

Затова, когато имало нещо, което го дразни, или не бил съгласен с изисквания на вече бившата му жена, режисьорът просто мълчал. Често и не влизал в разговор. Дори при назряващ конфликт в отношенията му със Саня, Ники предпочитал да излезе от стаята, вместо да поеме инициативата да го разреши. В крайна сметка това продължително отстъпление избило в друга посока. Бившият манекен станал по-нервен и рязък, а напрежението в отношенията му със Саня започнало да назрява застрашително. Положението съвсем се влошило по време на снимките на филма „Нокаут или всичко, което тя написа“ (2018 г.). Снимките започнали в Банско, но поради амбициите си лентата да впечатли американската публика, режисьорът ги пренесъл в Ню Йорк. По същата причина и Ники държал в главната роля да е американски актьор – Джеймс Туминиа. На втория ден в Ню Йорк обаче свършили парите от бюджета на филма. Като режисьор и основен продуцент Илиев поел отговорността да подсигури снимачния процес и използвал кредитната си карта, за да дофинансира филма си.

 

„А пък в Ню Йорк е по-различно“, загатна режисьорът за главозамайващите харчове, които направил, за да завърши лентата. Успели, като за целта Ники бил и хамалин, и режисьор.

Ставал в 4 часа сутринта, за да подрежда реквизит и да подготвя костюмите на актьорите, а пък жена му Саня, освен че се стремяла да се представи блестящо в главната роля, била и гримьор.

„Напрегнатата ситуация и тревогите на Ники, свързани с финансите и завършването на филма, съвсем влошили и без това разклатената му връзка със Саня. На всичкото отгоре, когато се върнали в България, режисьорът се изправил пред нов проблем.

Не успял да намери пари да дофинансира филма, което съвсем го разорило. Стигнало се дотам, че го дали на съдия-изпълнител.

 

В този период Ники Илиев вече бил в развод със Саня, обикалял всеки ден безцелно да разхожда кучето му, а хора, на които дължал пари, постоянно му звънели по телефона.

„Бях изпаднал в депресия“, призна Ники Илиев. От емоционалната и финансова криза той излязъл, когато написал сценария за филма „Завръщане“. След като успял да намери пари за снимките, което било истинско чудо предвид тогавашната ситуация, режисьорът успял „да оправи нещата“, както обобщи. Тези събития накарали, Ники Илиев да преосмисли не само професионалните си решения и метода си на работа, но и личния си живот, а и допуснатите грешки, довели до развода му със Саня.

 

„Изключително важно е, когато двама души са заедно, те да са отбор и да комуникират. Това, което аз не се научих много дълги години – да комуникирам и да търся отговорите, а не да бягам от тях. Егото ми пречеше. Защото аз се чувствах като... Когато, да кажем излезеше някакъв проблем във връзката, аз се чувствах като все едно мъж, който се е провалил, след като това не се получава. И оттам егото ми се включваше и си казваш: „Не, това не е така, аз съм ок, тя не е ок“, призна Ники Илиев. И допълни, че в тези моменти не потърсил вариант, в който отговорността да е негова, което било грешката му.

 

При раздялата на Ники и Саня имало напрежение известно време, но след това започнали да възстановяват приятелството си. Поделили това, което трябвало, и двамата били доволни. И днес се чуват почти всеки ден, помагат си в грижите за кучето, както и в работата. Ники бил доста всеотдаен в подкрепата си, когато Саня снимала първия си филм като режисьор – „Никога не е просто секс" (2024 г.). „И се виждаме често“, сподели още Ники Илиев.

 

Любовта им обаче явно си остава в миналото. Към този извод сочи и скорошният пост на Саня в Инстаграм, в който позира в романтична обстановка с мистериозен мъж.

Източник: Уикенд