Сабине Кем хвърли в потрес милиони фенове по света с думите си за Шумахер!

Сабине Кем, която е дясната ръка и личен мениджър на Михаел Шумахер втрещи милиони негови фенове по света като заяви, че светлините около него угасват. "Край! това беше. Светлините около Шумахер угасват. Повече никой няма да разполага с информация за него и състоянието му. След като бъде изписан от болницата в Гренобъл, "прожекторите" изгасват и всички новини ще секнат".

Това заяви Сабине Кем пред световни медии, а думите й хвърлиха в потрес милиони хора по света, които ежедневно следят телезизията и пресата с надежда да разберат макар и малка, но обнадеждаваща новина за любимеца си.

[caption id="attachment_312780" align="alignright" width="300"]Сабине Кем разтревожи милионите фенове на Шумахер по смета Сабине Кем разтревожи милионите фенове на Шумахер по смета[/caption]

Факт е обаче, че Михаел Шумахер все още се намира в състояние на кома, в каквато изпадна през декември миналата година, след като падна на ски пистата и удари фатално главата си в камък.

"Казваме, че светлината и медийната истерия около Шумахер ще угасне, защото той е в състояние на кома и не може сам да взима решенията си. Когато името му ежедневно е на първите страници на пресата, няма как да знаем дали той би бил съгласен с това. Върне ли се у дома, ще започне постепенно изваждане от комата и тежка рехабилитация. Докато Шумахер е жив, има надежда, че състоянието му може и да се подобри. Още повече, че той вече на няколко пъти е давал признаци, макар и малки, които ни карат да не спираме да вярваме", каза Сабине Кем.

Припомняме, че наскоро Михаел Шумахер даде леки признаци на събуждане, но според лекарите е все още твърде рано да се говори за развитие и да се дават обнадеждаващи прогнози. Ударът в главата му е бил толкова силен, че дори да оживее, Шумахер никога няма да бъде същият човек като преди.

Най-добрите световни специалисти обаче продължават да се борят, за да успеят ако не изцяло, то поне да върнат на семейството на Шумахер над 50 процента от мъжа, когото познават и обичат.