Рут Колева нахрани Лилана и брат й Скилър!Лилана е позор! Така изригна певицата

Рут Колева по адрес на разследваната си колежка. В социалната мрежа джаз и арендби изпълнителката споделя за разкритията си относно шашмите с европари. [caption id="attachment_443691" align="alignright" width="300"]Лилана Рут Колева скочи на Лилана и брат й[/caption] В които са обвинени Лиляна Деянова - Лилана, брат й, бийтбоксърът Александър Деянов-Скилър, и съдружникът й Мартин Димитров, който е сочен за бос. Рут се заравя във фирмите на блондинката и роднините й и открива как всички те печелят стотици хиляди левове от европрограмите.

"Летят едни милиони левове като бял хляб. Само не знам кой около тях не е взел пари от еврофондове? Как не ви е малко срам?!", вайка се Рут Колева.

Тя намира списъка с бенефициенти по програма "Иновации и конкурентоспособност" и цитира с изумление проектите, по които Лилана и сие са прибрали тлъсти пачки. "С 10 клика намерих няколко фирми, регистрирани на името на Лилана, Скилър и на майка им, които са с регистрация в Монтана и имат спечелени по 200-250 хиляди лева всяка, от различни фондове. Има регистрирана фирма и на името на приятелката на Скилър. Цветина Пламенова Димитрова е управител на фирма "Макротренд" ЕООД, която е искала 249 800 лв. от фонд за, цитирам, "насърчаване на предприемачеството чрез пазарна реализация на Qamp;A платформа за икономическо консултиране и осъществяване на специализирани икономически анализи - Макромедия", отново в Монтана. Страхотен икономист предприемач ще дойде тази Мис София Цветина", отбелязва с ирония колежката на Лилана.

Тя намира, че фирмата „Скилър“ ЕООД е спечелила 240 хиляди лв. Цитира и проекта, за който вестник "България Днес" писа вчера - "Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция".

Едно от дружествата, в които участва Лилана - "Нованор" ООД, печели проект "Подобряване на управленския капацитет и отговорността към околната среда" на стойност 400 хил. лв., сочи Рут Колева. Според разкритията й от еврофондовете са се възползвали съдружникът на Лилана - Мартин Димитров, и жена му, които също печелят с няколко фирми в Монтана и Горна Оряховица. Скандалният риалити герой от "Биг брадър" Джийсън Брад Люис също коментира разкритията на Рут, като разказва как са му искали пари под масата за проект, който е подготвял. В дискусията се включват текстописци и други творци.

За обвиненията към Лилана стана ясно в събота, когато агенти от ДАНС и спецпрокурори я погнаха като част от престъпна група за неправомерно усвояване на средства за софтуер. Според спецпрокуратурата групата е действала от 2016 г.

Няколко фирми, контролирани от Лилана, повечето от които са без реална дейност, са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице от чужбина, което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за ползване на разследваните фирми, сочат следователите. За тартор на престъпното сдружение е погнат Мартин Димитров. За него, Лилана и Скилър магистратите откриха достатъчно доказателства, които ги заковават. За това се позовават на обяснения на един от другите двама обвинени, разпити на свидетели, претърсвания и изземвания от офис, както и съдебно-техническа почеркова експертиза.

От мотивите на съдия Силвия Русева става ясно, че авер на Лилана е пропял, с което се е отървал с парична гаранция. Запознати с разследването разкриват, че сред обвинените е бившата дуетна половинка на блондинката от групата "ЕлЕй" Ася Йочева, с която изпяха хита "Ледено студено".

Мартин и Лилана са оставени да търкат нара, защото има опасност да извършат престъпление, ако са на свобода. Тя се извежда от тежките обвинения, които са им повдигнати. Такава няма за бийтбоксъра Скилър и затова му е определена парична гаранция от 100 бона. Мерките ще влязат в сила, ако бъдат потвърдени от апелативния спецсъд в четвъртък. Близките на Лилана и Скилър подозират, че те са взети на мушката заради подадения сигнал за злоупотреби в Агенция "Пътна инфраструктура". Това става, след като миналата година компанията "Телетол", в която участват с Мартин Димитров, бе избрана да прибира парите от тол таксите, но след скандал разрешение не й беше издадено. За ареста на децата си проговори бащата на Лилана и Скилър - проф. Христо Деянов.

"Заставам плътно зад децата си! Те не са убийци, изнасилвачи, крадци, рекетьори и престъпници. Те са едни порядъчни, интелигентни и много талантливи български граждани, които съм възпитал никога да не причиняват лошо на друг човек!

Един ден всичко ще стане ясно! Сега е трудно да укротя сълзите на жена ми, тяхната майка, защото децата ни са в ареста за 72 часа в това извънредно положение. Нарочно ги арестуваха в събота рано сутринта, за да не може да се реагира в почивните дни. Ако при някой от тях настъпи някакъв психичен срив или трайно увреждане на здравето им, за това ще обвиня и ще са виновни прокуратурата и полицията!", казва таткото на задържаните.

ЧРД зад решетките

Рождения си ден зад решетките ще отбележи днес Лилана. Вместо със семейството си бившата певица и бизнес дама ще трябва да отпразнува 35-ата си годишнина в мизерната килия. Тя няма да може да получи подаръци, защото пратките до арестантите са забранени заради коронавируса.