Дъглас и Катрин Зита-Джоунс са заедно от две десетилетия, имат две прекрасни деца и освен това споделят една и съща дата на рождения си ден - 25 септември. Майкъл Дъглас става на 76, а Катрин Зита-Джунс на 51.

Дани Де Вито ги запознава през 1998 г. и между тях почти веднага прехвърчат искри. Катрин и Майкъл си казват заветното „да“ в хотел "Плаза" в Ню Йорк през ноември 2000 г. Тя неведнъж е изказвала убеждението си, че бракът изисква постоянно старание: „Огънят трябва да се поддържа постоянно. Повечето хора избързват при първия изникнал проблем да прекратят брака си. Но трудностите трябва да се преодоляват и преборват“, категорична е актрисата. Двамата с Майкъл Дъглас преживяват много: имат 25 години разлика, което винаги е било повод връзката им да бъде обсъждана, Катрин страда от биполярно разстройство, а през 2016 г. стана ясно, че Дъглас има рак на гърлото. Но през всичко това преминават заедно, посрещайки смело житейските изпитания. „Когато поставиха диагнозата на Майкъл, си помислих, че ще трябва да ме събират от пода. Знам, че се случва на много хора, но е трудно да приемеш, че се случва на теб“, казва и актрисата. Тя влиза няколко пъти в клиники за лечение на биполярното разстройство, и досега потиска депресията с лекарства и терапии.

Нито един от двамата никога не е отричал трудностите в живота и брака им, но всичко това очевидно е закалило връзката им, вместо да я разруши. „Живеем прекрасен живот!“, споделя сега актрисата Катрин.

Източник сп. Ева