Поп звездата Риана стана по-богата с цели десет милиона!

Риана успя да осъди счетоводителите си за сумата от десет милиона долара. Предварителната информация беше, че певицата е завела иск за 35 милиона, но след това се спряла на десет и спечелила делото, научи Kliuki.bg.

Фирмата, на чиито услуги разчитала Риана до 2010 година, се казва Berdon LLP. Тя започва да се грижи за финансово състояние на певицата още когато тя е на 16 години. Бързо обаче Риана става световна звезда с много фенове. Така състоянието й многократно се увеличава, но тя е млада и обръща сериозно внимание на своето материално състояние. Участията й са много, прави турнета из целия свят.

[caption id="attachment_308109" align="alignright" width="300"]Риана забогатя с още 10 милиона Риана забогатя с още 10 милиона[/caption]

И така до 2009 година, когато след голямото си турне - "Last Call on Earth", тя остава много неприятно изненадана от финансите си, защото след огромния успех на "Last Call on Earth", самата Риана печели едва шест процента от продадените билети. Това е много странно за музикалните среди и определено не много справедливо, след като общо компанията Berdon LLP печели 22 процента от успеха на певицата. Очевидна е разликата в цифрите, загубите за Риана са големи и тя най-накрая вижда проблеми във воденето на финансовото й състояние. Затова наема добри адвокати, които я съветват да заведе дело и я уверяват, че крайното решение ще бъде отсъдено в нейна полза. Така и става на практика, пишат и от Vesti.bg.

Това е голям удар по реномето на посочената счетоводна компания. Риана прекрати с нея всякакви отношения още през 2010 година. Оттогава финансите й са по-добре и тя в крайна сметка се оказа права в обвиненията си срещу Berdon LLP.