Примата на българската музика Лили Иванова е разследвана. Иконата на поп музиката яко е загазила и може и да бъде осъдена за далавери

Причините са няколко, сред които и обвинението, че не е плащала данъци. „Панацеята на раздора” в случая обаче е луксозно жилище с квадратура над сто квадрата, която изпълнителката на „Ветрове” го е взела евтино от общината в София, а изтъргувала скъпо.

[caption id="attachment_313859" align="alignright" width="300"]Лили Иванова е разследвана Лили Иванова е разследвана[/caption]

Далаверата певицата е извършила напълно съзнателно, с цел имотно облагодетелстване. Причината, за да й се даде възможност да закупи лустросания имот е била да създаде в него школа за обучение на млади певчески дарования.

В огромният апартамент обаче не се е случило нищо подобно. Единственото нещо, което е сътворила родната знаменитост, е била да го превърне в офис. След което да го препродаде изключително скъпо.

На доста солидна цена. Но това действие на Лили Иванова напълно нарушава всички правила, договорки, които примата на българската естрада е сключила с общинската администрация.

Затова, въпреки известността и популярността си, българската примадона Лили Иванова може да отнесе доста солидна глоба. И не само. Певицата може и да бъде разследвана от прокурор.

Освен с невероятния си талант, Лили Иванова е известна и със своята пестеливост. И тази нечестна постъпка най-вероятно е заради желанието й да увеличи паричните си постъпления. Които според близки до звездата й отреждат завидно място в таблицата на най-богатите българи.

Но тегобите на примата не спират дотук. Лили Иванова има проблеми и с Националната агенция по приходите /НАП/. Според техните формуляри изпълнителката на „Ветрове” не е плащала данъци на парите, които е прибирала от многобройните си концертни участия в страната и чужбина.

Избраната за модна икона за 2012 година не е сметнала за необходимо и да се осигурява. Справка в Националния осигурителен институт /НОИ/ показва, че надарената с божествен глас певица получава минимална пенсия.

Която се дава при липса на достатъчно години за стаж и прослужено време, а се получава за старост.