Шер дискриминирала подчинените си заради раса и възраст - това се разчу наскоро, след няколко уволнени нейни танцьори, делата вероятно ще й костват милиони!

Световно популярната звезда на музиката Шер през настоящата година прави световно турне "Dressed to kill", но по време на подготовката за спектаклите на едно от най-успешните музикални турнета на 2014 година, както бе обявено наскоро, пишат и от "Лайфстайл", певицата решила, че чернокожите й танцьори са твърде много и го съобщила на хореографа, като го предупредила да спре да наема цветнокожи.

Той пък явно открил проблем в това, защото също е черен, затова бил й уволнен, по думите му, заедно с други две свои колежки с черен цвят на кожата. След което хореографът и една от жените, уволнени от Шер, завели дело за милиони, с обвинението расова дискриминация.

[caption id="attachment_326025" align="alignright" width="300"]Шер дискриминирала подчинените си заради раса и възраст Шер дискриминирала подчинените си заради раса и възраст[/caption]

Освен това скоро след случката друга танцуваща в шоуто на Шер дама също била по думите й неправомерно уволнена, заради своята възрас от 42 години. Тя също смятала да си търси тепърва правата.

За екипа адвокати на певицата, както и по думите на нейният ПР - агент, това са само евтини спекулации и едва ли делата ще се проточат дълго, но поради тези проблеми турнето е забавено с няколко седмици, научи Kliuki.bg.

Шер е на 68-годишна възраст и все още е в активна музикална дейност, а дори жъне големи успехи и има възможността да прави невероятни турнета и спектакли за радост на милионите си фенове по целия свят. Едва ли за нея загубата на няколко милиона ще се отрази сериозно на състоянието й, а този скандал дори може би няма да навреди и на репутацията й, но може някъде където хората са по-чувствителни към расовата дискриминация това определено да остави лошо петно на името й, но засега България няма такъв проблем.