Силва Дончева е астролог, но и историк по образование, и много популярен автор на няколко книги. Дончева направи своите прогнози за настоящата и последващи години като очерта основни моменти посредством положението на звездите и планетите. Спомена и за зрителите на Нова тв, ключови моменти за света и България в близко бъдеще.

Акцент беше навлизането на човечеството в сериозен етап на дигитализация, промени, генерална промяна на управленски режими и множество морски битки, под влиянието на знака Риби. основно океански битки, главната роля е предсказана за САЩ.

Силва Дончева очерта трудна година за страната ни, белязана от нестабилност и не даде положителни очаквания за трайно правителство или постоянство в управлението. А за началото на следващата година спомена за сериозни финансови световни трусове, възможни загуби и срирове на цели валути или фондове през зимата на 2023-2024 година.

Относно войната определя протичането й като дълго проточено в бъдещето, но без задълбочаване в региона. Основна роля за събитияъта имат планетите Уран, Плутон и Нептун, които навлизат във влиянието на знаците Водолей, Риби, по-късно Овен и Телец. 

Предстоят десетина години на резки и цялостни промени на световния ред, човечеството е пред избори и изпитания, които обаче могат да бъдат генератор на положително по-далечно бъдеще.