За проблеми в скандалното и често коментирано публично, семейство на Меган и Хари се говори от доста време. Още докато бяха във Великобритания, но особено силно след като се преселиха зад Океана. Големите желания и амбиции на актрисата Меган Маркъл, изискванията й за все по-луксозен живот са може би в основата или пък различната среда, в която двамата са живели преди.

Все пак Хари си е благородник по душа и според възпитанието си, Меган е водила съвсем различен, светски живот и харесва камерите, шоубизнеса, след първото страстно привличане, оставени далеч от удобствата на дворцовия живот, двамата напоследък никак не изглеждат щастливи.

Естествено, те постоянно отричат официално раздялата им да е факт, но според мнозина вече дори живеят отделно, а се чуха твърдения и че даже си търсят бракоразводни адвокати, и подготвят споразумение.

За мнозина е шок, но сякаш много повече са хората, които не предричаха добро бъдеще на тази двойка. Явно любовта им не успя да устои на трудностите и макар големите лични жертви и компромиси на принц Хари, нещата са трудни.

За последно са видени да се карат на публично място, в ресторант в Калифорния като принц Хари дори накрая демонстративно е станал и си е заминал пред погледа на съпругата и останалите гости на заведението. Не се разбира повода на този изоствен конфликт, но е видно, че те вече трудно се сдържат и на публични места дори.