Сцената на националния финал на конкурсът Мис Свят България 2022 ще се превърне в културна сцена обединяваща художници, музиканти и изявени спортни дейци в името на красотата.
Културни прояви, част от които художествена изложба и изложбИ с творби и младежко творчество на деца и юноши. Класика и джаз ритми от Васил Петров, поп изпълнения от Братя Аргирови, музикални изпълнения от духов оркестър Джуниър Бенд, са малка част от предвидената шоу програма на събитието.

 

На 7 декември (сряда) от 19:00 часа, на стилна и изискана церемония в конферентната зала “Диамант” в х-л Рамада в Столицата, ще се проведе финала на най-значимото събитие за красота у нас за 2022-та. В рамките на конкурса, ще бъде избрана най-достойната българка за Мис Свят 2022.  
Новите победителки на България, ще имат множество пътувания в различни държави и провинции. Там, те ще имат нелеката задача да представят характерни български танци, традиции и обичаи. Високо морално поведение и европейски начин на мислене актуален на нашето съвремие. 
Победителките за Мис Свят, Мис Вселена и Топ Модел на Света, ще бъдат наградени с корони инкрустирани със злато, скъпоценни камъни, диаманти и кристални плакети, изготвени специално за събитието от централите Мис Свят Лондон и Мис Вселена Ню Йорк. 

 

 

Към момента, “Мис Свят България” е най-значимия национален конкурс за красота в България. През 90-те, организацията на конкурса изпраща първите българки участвали на Мис Свят и Мис Вселена. След 2012-та г., конкурса отново започва да изпраща представителки на Мис Вселена. А от 2015-та г. насам, конкурса се завръща в пълния си блясък, излъчвайки български представителки на Мис Свят, Мис Вселена, Топ Модел на Света, Мис Гранд Интернешънъл и 10-те най-големи конкурси за красота в света. Освен спечелените титли, международни участия включващи едномесечен престои на най-значимите световни събития. Всички победителки ще бъдат наградени с едноседмична почивка по избор в Беларус, Турция или Кипър. А екипът на Victoria Spа ще се погрижи за комфорта на участничките по време на престоя им в Рамада х-л с екзотични процедури и масаж.


 

В петдневен срок, финалистките за най-желаната корона, ще могат да бъдат видени от аудиторията на конкурса на живо. По време на закуските, обедите и вечерите, в заведенията на х-л Рамада, ще има специално подготвени кътове за всички миски. На две вечерни събития преди големия финал, гостите на Принцес Казино София и част от журито, ще имат възможността да се запознаят с участничките отблизо. Претендентките ще се представят в два ревю-спектакъла по бански костюми и вечерни облекла на български дизайнери. Бански костюми PARAMIDONNA и българския дизайнер без аналог Стоян Радичев ще представят ексклузивно новите си колекции.

Пред отбрана публика, със изискано 7степенно меню, 26 представителки от цяла България ще имат възможност да се впуснат в съревнование за най-желаната корона. Финалният кастинг, ще се проведе на 2.12 от 14:00 часа в Рамада х-л., За участие в кастинга се запишете на телефон: 0886102204., или попълнете онлайн нашата бланка за участие: https://www.missworldbulgaria.org/apply-to-join-bg

Конкурсът Мис Свят България се организира от единствената българка участвала на Мис Свят и Мис Вселена Венета Кръстева и агенция Бок Стар Моделс.