Вече се установи, че се стартира разследване около най-коментираното интервю, което принцеса Даяна дава през 1995 г. в предаването на BBC „Panorama“.Там Лейди Ди признава шокиращи неща пред телевизионния водещ Мартин Башир, като това, че в брака им с Чарлз участват „трима души, а не двама“, с подробности около изневерите на принца с Камила Паркър Боулс.

Заради това интервюто често е наричано „отмъщението на принцесата“, но дали Даяна сама на драго сърце е решила, че е време да разкаже за всичко това, или е била принудена? Разследването трябва да открие именно това. А сега нейният син - Уилям, който активно участва в започналото разследване.Принц Уилям се намеси в разследване относно майка си Принц Уилям се намеси в разследване относно майка си - Снимка 2 Принц Уилям се намеси в разследване относно майка си - Снимка 3 Принц Уилям се намеси в разследване относно майка си - Снимка 4

Има сериозни съмнения, че Башир е използвал непочтени методи, за да накара принцесата на Уелс да говори по тези теми. Инициаторът на разследването е братът на Даяна, Ърл Спенсър, който твърди, че журналистът е фалшифицирал документи с невярна информация, което е склонило принцесата да развърже езика си. Опасенията за методите на Мартин Башир са сериозно обвинение, затова Уилям реши да се намеси в разследването, за да е сигурен, че то върви в правилната поска и не се потулва нищо. Той е решен да запази репутацията на своята майка и не иска никой да злоупотребява с чувствителната тема. Уилям също така иска да разбере дали висшите служители на BBC не са били наясно с целия план на това интервю. Последно принцът сподели, че „разследването засега върви в правилната посока“.

Източник сп. Ева