След скандалната книга на малкия син на Чарлз III - Резервен, последваха не само коментари и куп слухове около кралската фамилия, но определено напрежението в семейството сякаш се засили.

Мнозина считат, че причината за обтегнатите отношения е точно появата на Меган Маркъл в семейството, но пък книгата на малкия брат Хари беше с цел да покаже колко всъщност трудности е имал той като член на семейството още преди брака на Хари и Меган Маркъл.

Освен това се смята, че Чарлз III всъщност освен , че е обиден на сина си, обмисля в имението Фрогмор котидж - резиденция с пет спални, намираща се близо до замъка Уиндзор, да се настани изпадналия в немилост напоследък принц Андрю.

Той е брат на Чарлз, който бе обвинен в съмнителни контакти с личности като Джефри Епстийн, обвинен за посегателства и насилие. Доскоро във Фрогмор отсядаха Хари и неговото семейство, по време на все по-редките си идвания в Европа. 

И така като прибавим към това и желанието на Хари, той и семейството му да получават специална полицейска охрана макар да нямат кралски ангажименти и факта, че искането му бе отнесено и до съдебните власти. Отстрани погледнато отношенията във фамилията трудно биха се нормализирали. А коронацията на Чарлз предстои, какво ще се случи бъдещето ще покаже.