Точно отмине едно скандално изказване или признание на Хари и отново се появи чисто ново такова. Дали е желание за нарочно привличане на внимание или той наистина е все още толкова тъжен от развоя на отношенията с близките му. 

След скандалните договори с Нетфликс и сумата от 100 милиона, сериите заснети за живота на Меган и Хари в дворцовите среди на британската династия, последва и автобиография на Хари.

И по последни негови изказвания вътре се споменава много, от първия му досег с наркотици, до решението на стане военен за известно време, но най-вече как брат му и той са се сбили през 2019 заради решението му да заживее надалеч с половинката си Меган.

Меган така и не се хареса нито на британското кралско семейство, нито пък на много от жителите на Острова. Но Хари макар да заживя отделно продължава да жали защо съпругата му е толкова критикувана. 

Но най-шокиращото в книгата е признанието относно това как собственият му баща го унижавал и дори не веднъж го е питал - Ти дори може да не си мой син. Това е препратка към подозренията за извънбрачно дете на Даяна от една от връзките й, спекулации, досега непотвърдени. Хари явно се нуждае да сподели гледна точка, а мнозина прозират финансови облаги, защото тези признания отново са подплатени с доста голям хонорар. 

Тази тема беше актуална и за панелистите на Гала, които се разделиха в мненията си относно това дали е редно толкова лични неща да се изнасят публично, още повече когато зад това има и парична субсидия.