Сестрата на Христо Стоичков мизерства в шивашка фабрика, той пет пари не дава!Единствената сестра на Христо Стоичков

– Петя, е започнала работа като шивачка в голяма фабрика край Пловдив. [caption id="attachment_420890" align="alignright" width="300"]Стоичков Стоичков пет пари не дава, че сестра му блъска за минимална заплата[/caption] Там родственичката на Камата се трепела от сутрин до вечер за минимална заплата. Защото парите, които изкарвал съпругът й, не достигали да издържат цялото домакинство.

Доскоро Петя била безработна и разчитала изцяло на мъжа си. Но семейството било застигнато от тежки финансови проблеми, които я принудили да започне спешно да се труди.

Тъй като нямала кой знае какво образование, можела единствено да стане обща работничка. Понеже била веселячка, бързо се напаснала с другите жени от колектива в шивашкия завод. Пред които хич не обичала да споменава за тясната си роднинска връзка с големия ни футболист. Клюката обаче се разпространила бързо. И колежките на Петя недоумявали как е възможно брат й да е милионер и да се шири в палат в Маями, а тя да мизерства с минимална заплата, пише Ретро. Пред тях сестрата на Стоичков признала, че отдавна той не й помагал финансово и вече не се чували даже по телефона. Развалили си отношенията след неговата 50-годишнина, а миналата година той не уважил и нейния юбилей. Оттогава тя му се обидила и не искала да го вижда даже на снимка. През годините се твърдеше, че сестрата на футболната легенда живее в пловдивското село Маноле. Където въртяла кръчма, подавала кебапчета и ракия на местните и така си изкарвала прехраната. Нейни злонамерени съселяни пък пуснаха мълвата, че гледала стари жени в Испания, за да върже бюджета и да се грижи за семейството си, а известният й брат не й подавал и лев. Вбесената Петя обаче опроверга слуховете и разкри, че не живее на село, няма кръчма и не сервира на пиянки. Ходила за известно време в Испания, но заради детето й, което получило преплитане на червата и го оперирали там. Въпреки лошите отношения с брат й навремето той все пак направил голям жест към нея, като й купил апартамент в центъра на Пловдив, където живеела до днес, както и относително нова кола.