Само година след като си казаха заветното „Да“, Мая и Венци Венц се развеждат

Те имат и общ син Ноа, но пътищата им вече не водят към общ друм. Официалната версия за развода им е изтърканата несходство в характерите, но истината е друга и много грозна.

По думите на съседи от дома на Мая Вангелова и хитовия изпълнител от дуото „Павел и Венци Венц“ се носели само кавги, крясъци и смразяващи обиди.

В един момент двамата решили да се разделят, за да не се нараняват повече. За Венци Венц отдавна се носят слухове, че обича да гребе от живота с пълни шепи. Той не се съобразявал обаче с желанието на съпругата си да са по-дълго време заедно и да помага при отглеждането на сина им. Музикантът приемал всякакви участия ,за да е по-далеч от дома и от задълженията, защото за него това били „убийствени битовизми“.

По думите на Мая непукизмът и неуважението му стигнало дотам, че той канел най-щурите си фенки в дома им, за да купонясват заедно. Случвало се често, добре почерпени, съпругата му да намира мъжа си в доста конфузни ситуации.

„Мая на няколко пъти даде шанс на брака си с Венци. В началото се радваше, че живее с певец, с широка душа, с творец, ама той се оказа доста широк за нейните представи“, съжаляват я близките й приятели.