Крал Чарлз Трети и граф Дракула и каква е връзката им?

Според слуховете новият крал на Обединеното кралство има кръвна връзка с кръвожадния румънски владетел Влад Цепеш. Той е бил известен още с прозвищата Влад Дракула и като Влад Трети.

Той впечатлява Брам Стокър, който пише известния си роман за вампира граф Влад Дракула, наречен „Дракула“, издаден в далечната 1897 година.Според мнозина той използвал за прототип именно владетеля Влад Трети, за да създаде своя митологичен герой.

Истинският румънски император е владеел областта Влахия, намираща се в днешна Румъния през  XV век.Той е бил чудовищен монарх, който убил много от враговете си и мнозина екзекутирал, като ги е набивал на кол. Това му е спечелил страховития прякор Влад Дракула.

Разкритието, че граф Дракула и крал Чарлз Трети имат роднинска връзка, дойде от актьора Люк Евънс, изиграл екранния вампир в едноименния филм.

След приключване на снимките по филма през 2014 година самият Чарлз му заявил, че той е кръвен роднина на кръвожадния владетел Влад Трети.

Бъдещият британски монарх лично проследил родословното си дърво и установил, че му е далечен правнук, от страна на кралица Мери, съпруга на крал Джордж  Пети.Когато установява тази родословна връзка, Чарлз купува имот в Трансилвания  и прави дарение чрез фондацията си „Принцът на Уелс“.

Това актьорът Люк Евънс разкри в тв предаване "Шоуто на Джонатан Рос".