Андриян Асенов сподели какво ще направи с парите от шоуто!Победителят от „България търси талант”

Андриян Асенов купува жилище с наградата си. Незрящият имитатор, който възхити жури и публика с интерпретациите на Тодор Колев, Бойко Борисов и Тодор Живков, успя да спечели голямата награда в неделя. [caption id="attachment_436806" align="alignright" width="300"]Андриян Асенов Андриян Асенов е повече от щастлив, ще си купи дом[/caption]

„С паричната награда от 50 000 лв ще си купя жилище в София и така ще се сбъдне мечтата ми да имам мой дом. Ще изтегля и кредит, защото сумата няма да бъде достатъчна, но е здрава основа, на която да стъпя”, казва още той.

Андриан се качи на сцената преди няколко месеца и омая публиката и журито. Той дори влезе в образа на Любен Дилов — син, което окончателно спечели сърцето на Славена Вътова. „Анди, ти си щастие”, възкликна миската, която първа натисна златния бутон и го прати на финал. Този път, освен Славена, Ицо Хазарта също подкрепи Андриян в минутите преди финалния избор на публиката, пише вестник "България днес".

За победителя всичко все още изглежда невероятно. „Много съм щастлив. Невероятно е”, казва той, споделяйки, че хиляди са го поздравили след победата.

Наред с това „страхотно” преживяване, в живота го очаква още едно подобно нещо. На 21 декември, Анди се дипломира в СУ „Климент Охридски”, когато ще представи свое дипломно представление в театралната работилница „Алма Алтер”. Андриян Асенов засега няма покани да играе в някой от столичните театри, но се надява и това да се случи. Така или иначе той е доста зает с представленията в университетския театър, както и в онлайн магазина към кооперацията за незрящи, където работи.

Младежът буди възхита с упоритостта си. Историята на живота му не е лесна — роден е незрящ, а след серия прегледи лекарите му отнемат всяка надежда да вижда някога. Но това не го отказва да следва мечтите си.

Завършва специално училище за слепи, а след това учи в УНСС „Икономика”, където завършва и магистратура „Икономика на транспорта”. Единственото учебно заведение, в което не успява влезе, е НАТФИЗ, защото там не приемат незрящи. „Големият шанс в живота ми дойде с театър „Алма Алтер” в Софийския университет. Директорът Николай Георгиев ми подаде ръка и започнах като актьор. Играя главната роля на Стефан Стамболов в „Часът на моето убийство” Трудна е и отговорна, защото в нея се срещам с Иван Вазов, немския посланик, Коста Паница и Александър Батенберг”, казва победителят. След жилището Анди ще се опита да сбъдне още една своя мечта — да създаде семейство и да има деца. „Сам съм в личен план, но имам много приятели, близки и познати, които ме подкрепят и мотивират. Благодарен съм на всички, което ме заляха със съобщения и телефонни обаждания, с прекрасни думи и поздрави. Не съм спал цяла нощ след шоуто от вълнение и емоции”, щастлив е големият победител.