Петя Дикова и Илиян Любомиров имат двама сина, но до сватба никога няма да се стигне. Щерката на Сашо и Аня не иска и да чуе да бъде съпруга точно на този човек.

Пипи от малка си представяла мъжа на живота си, за когото един ден ще се омъжи. В представите й Илиян не припокривал нито един критерий.

Петя искала за съпруг много по-сериозен мъж, който има сериозна професия, а не поет, който на всичкото отгоре не пише особено увлекателно.

Освен това тя считала, че главата на едно семейство трябва да е авторитет, когото жената да подкрепя, но да не бъде водещата фигура във връзката. С Илиян било точно обратното, той не бил лидер и разчитал на нея да взима всички важни решения.

Най-важното, според което Илиян не отговарял на критериите й, е възрастта. Пипи никога не си била представяла че мъжът, за когото ще се венчае, ще е по-малък от нея. Любомиров е с 6 години по-млад от Дикова.

Петя все пак роди от Илиян, защото беше прехвърлила 30-те и отчаяно искаше деца. Затова хвана първия срещнат, който да я направи майка, но това не значи, че го обича.

Освен това родителите й много я натискаха да се задоми, а тя ги слуша за почти всичко. Така Илиян се озова на точното място в точното време.

32-годишният поет бил като „мекотело“ в очите на Петя. Избягвал да носи отговорност за каквото и да е и само се възхищавал на Пипи. Само мъж със слаб характер може да обича жена само ако й се възхищава. Илиян е споделял неведнъж, че жената до него трябва да е успяла, за да я обича. Разсъждения на едно жиголо.

Журналистката не искала сватба с поета и по друга, доста по-практична, причина. Тя се опасявала, че ако се оженят, той ще сложи ръка върху парите и имотите й, които не са малко. Илиян бил от мъжете, които нямат против жена им да ги издържа, а той да върти домакинството. В представите на Петя обаче това не е истинско семейство. Тя била научена, че си има мъжка работа, има си женска и не бива да се смесват.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com