Пенка Георгиева вече е над половината цигани в България по образование

Нашумялата риалити звезда Пенка Георгиева пребори конкуренцията на повечето от циганите у нас и грабна диплома за начално образование, научи Kliuki.bg.

"Карибското тяло" бе спряла до четвърти клас преди години, но с помощта на вечерно училище тя най-после се поздрави с първата си диплома в живота. Главната причина за това е участието й в "Биг Брадър Ол Старс" в края на миналата година, където Пенка бе оплюта тотално заради своето невежество и липса на елементарни познания. Тогава Денди се опита да я учи, но не постигна големи успехи. Все пак ромската девойка обеща, че ще продължи с ученето след излизането от Къщата и явно го прави.

[caption id="attachment_311512" align="alignright" width="300"]Пенка вече с начално образование, отправя се към основното Пенка вече с начално образование, отправя се към основното[/caption]

Най-мъчителният предмет за Пенка се оказва математиката. Тук тя не се различава от повечето деца. Всъщност съучениците й се отнасяли прекрасно с нея, макар повечето да били с по 10 години по-малки от нея. Риалити звездата няма намерение да спира само до началното образование и от есента започва пети клас.

Пенка отдавна изрази мнението си, че ромският й произход е попречил да триумфира както в "Мис България", така и в "Биг Брадър" след това. Затова тя се е заела сериозно да се превърне в нещо повече от останалите цигани в България. Засега успява да се справи с това начинание, тъй като е известен факт, че малцина са тези от ромската общност, които имат някаква диплома, било то и само за начално образование.