Певецът поет Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс, който към днешна дата се вихри в танцовото шоу „Денсинг старс“, се пробвал на два пъти да завърши Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но не се получило. Казано с други думи, той няма висше образование.

 

Иначе хитовият изпълнител учил английска филология и журналистика, но не завършил нито една от двете специалности. Отказал се на третата година, а към днешна дата е категоричен, че нищо не е на всяка цена. Освен това признава, че е зле с ученето и винаги е бил слаб ученик. Дори родителите му, които са изключително начетени хора, не успели да му повлияят.

 

Баща му, който издъхна преди 5 години, е литературният критик, поет и преводач Владимир Трендафилов, а майка му – Кристин Димитрова, е преподавател по английски език, главен асистент в катедра „Западни езици“ в Софийския университет, и освен това е сред най-превежданите родни поетеси.

 

Въпреки че не завършва висше образование, Константин Трендафилов започва работа в рекламна агенция и дори се издига до длъжността криейтив директор. Само че се оказало, че тази му дейност е несъвместима със страстта му към музиката.

 

През 2017 г. докато доизкусурявал първия си хит „Кекс“ и прелюбопитния клип към него, Папи Ханс с огорчение научил, че колегите му в рекламната агенция вече не желаят да работят с него.

Казали му, че е твърде въвлечен в страничните си дейности. Преди време, когато гостува в подакаста на Йонислав  Йотов – Тото, Константин сподели разочарованието си от обстоятелства, като изтъкна, че работил 9 години във въпросната рекламна агенция.

Когато се присъединил към екипа, фирмата била по-скоро „визиткаджийница“. Станал криейтив директор и рекламната. агенция скоро започнала да печели награди включително международни. Към момента на премиерата на първото му парче "Кекс“ рекламната агенция била номер 1 по креативност и ефективност в България.

 

Интересно защо колегите му са преценили, че е твърде зает с други проекти, за да изпълнява задълженията си в рекламната агенция, когато Папи Ханс стартира музикална кариера, а не докато се изявяваше като поет и писател.

 

Тъкмо като такъв го познаваха феновете му, преди да пропее. Константин има издадени стихосбирка и роман, като със стиховете си бе доста популярен и в социалните мрежи. Той бил разочарован от отношението на колегите си в рекламната агенция, тъй като вършел съвестно работата си, въпреки другите си проекти. Все пак е признавал, че тогава рекламата вече не му била страст. Въпреки това Константин продължавал да работи с усърдие и постигал същите резултати, преди да започне да се занимава с музика.

 

Тя винаги му е била страст, но стартира кариерата си на изпълнител едва след като среща вече бившето си гадже – певицата Дара, която също е сред участниците в „Денсинг старс“. Двамата се запознават в предаването „Черешката на тортата“. Тогава Константин бе вече популярен, но предимно в социалните мрежи със стиховете си. „Дара хлътна по мен. Преди това бях скъсал с едно гадже, което беше супер студено. Изведнъж в Дара видях супер много топлина и това ме накара и аз да хлътна супер много по нея и в следващия момент тя ме запозна с Искрен Тончев – Искрата“, разказвал е Папи Ханс.

Паснали си, понеже Константин можел да пише текстове, а пък Искрата – музика. Скоро започнали да работят по създаването на песен, но в крайна сметка я зарязали,за да сразят публиката с „Кекс“.

Оттогава Константин Трендафилов е съсредоточен върху музикалната си кариера. Вече има няколко песни, които са доста популярни, сред които е и дуетът му с Азис-- „Тясно“.

 

Най-трудният момент за Константин е не рязката промяна в професионалния му път, а момента, в който разбира, че баща му болен. Певецът научил, че родителят му е с диагноза рак през 2018 г., малко преди да влезе в Къщата на „ВИП Брадър“. „Много тежък момент за мен“, казвал е Константин, който има силна връзка със семейството си. Особено трудно му било, защото знаел и колко много баща му е близък с майка му.

 

Двамата били заедно цели 35 години. Всякога са били един до друг. Освен това Папи Ханс е хипохондрик, което засилило допълнително стреса, на който бил полпожен.

 

„Всяка вечер аз съм заспивал с ужасни мисли“, споделял е Константин. Този мъчителен период продължил и след загубата на баща му. Особено трудно за него било това, че два дни след като се сбогувал с баща си, Константин, който тогава участваше в шоу за имитации „Като две капки вода“, трябвало да излезе на сцената и да пресъздаде поредния образ.

„Как ще го направя това?! Нямам никаква идея“, чудел се Константин тогава. В крайна сметка превъзмогнал случилото се.

Източник: Уикенд