Чудатостите на Слави нямат край  Водещият на култовото предаване „Шоуто на Слави” по bTV доста често озадачава не само своите фенове, но и зложелателите си с приумиците си

Слави често влиза и в конфликт с подчинените си заради пристрастията си към папагала и трите бона, които троши по него всеки месец.

Сякаш усетил това, чуждоземният гостенин се чувства много добре в компанията на господаря си Слави. И е оставен от Дългия да си вилнее свободно.

[caption id="attachment_314692" align="alignright" width="300"]Слави много глези папагала си Слави много глези папагала си[/caption]

Преди той едва показваше кривия си клюн извън клетката, но в последните предавания шоумена трудно го удържа. Любопитството е в природата на кресливата птица и затова все по-често при вечерните представления папагала се разхожда гордо извън кафеза, литва до гърба на Слави Трифонов и демонстративно му бърка в ухото, като често вади слушалката, връзката му с режисьорката.

Но немирникът става все по-пакостлив, като Денис белята в едноименния сериал.

Преди известно време така стресна човек от публиката, че последния за малко не получи сърдечен удар. Защото при една от последните разходки пъстрото пернато изненадващо клъвна ухото на Слави и последва мигновена реакция. Уплашена или несвикнала на тона с високи децибели, но птицата изненадващо извърши нисък пилотаж към публиката.

Вечерното представление за малко да свърши по-бързо, колкото беше предвидено, защото целия екип на Слави се втурна да го залови. След като го хванаха и напъхаха в клетката, пернатото така жалостиво и уплашено погледна от клетката, сякаш разбрал каква я е свършил.

Въпреки поразиите и нежеланието му да говори, а само да крещи и пищи шареният папагал е любимец на Дългия. Той не дава прах да падне върху шарените му пера. Птицата му се отблагодарява, като разрешава само на Слави да я гали по перата. Останалите мераклии посреща с пищене и дращене.

Папагалът е глезен от Слави, който го храни само с отбрани храни, без никакви остатъци или вредности. Когато Дългия е на турне или на екскурзии в чужбина, за него се грижи специално нает човек. Хилядарката, която му дава Слави за грижите никак не се харесва не неговия екип, но въпреки глухият им ропот той остава непреклонен.