По всичко личи, че пухкавелката Пам Велидис крои планове да се върне отново на екрана в bTV, при това като главна героиня, но този път в новото шоу, което ще заеме мястото на „Ергенът“ – става въпрос за „дамският” вариант на този формат – „Момата”. В него една жена излиза на срещи с различни мъже, за да избере един от тях и евентуално да му предложи брак. Вече втора година упорито се говори, че в телевизията се подготвя такова предаване, което да смени „Ергенът” поне за един сезон.

 

Пам Велидис сама лансира идеята, че ще бъде идеална за „Момата”, когато продуцентите решат да правят такова шоу у нас. За тази роля дълго се спрягаше палавата психоложка Александра Гърдева, която участва в първия сезон на „Ергенът”, тъй като бе и любимка на тогавашния главен герой – Виктор Стоянов. На крачка от финала обаче, тя реши да напусне състезанието за сърцето му по свое собствено желание. Така на финала останаха плеймейтката Дениз Хайрула и рускинята Виктория Капитонова. Рускинята спечели формата и се говори, че денят, в който Виктор я е избрал за победителка, е бил и денят, в който двамата са се видели за последен път. Александра се върна в следващия сезон на шоуто със специална роля и това беше разчетено като сигурен знак, че ще бъде първата Мома в страната ни.

 

Вместо обаче да правят „Момата”, от bTV решиха отново да заложат на познатата формула и поръчаха трети сезон на „Ергенът”. На Гърдева явно й омръзна да чака да я върнат на екран и прие участие в актуалния сезон на готварското шоу „Хелс Кинчън” по Нова тв. По този начин си затвори пътя обратно към Би Ти Ви, но пък има достатъчно други бивши участнички в „Ергенът”, които биха се върнали в телевизията на драго сърце. Най-силен глас за такова завръщане надава Пам Велидис. Преди броени дни тя, без никой да я пита, написа на страниците си в социалните мрежи, че е участвала в „Ергенът” и има пълно право да влезе и в „Момата”.

 

Никоя от останалите участнички досега не е изказала публично такова желание. На Пам обаче явно не й пречи да споделя пред всички това, което иска. Още от сега се знае и как ще маскира своето евентуално участие – като мисия за промяна на стереотипа за красота и за повдигане на самочувствието на едрите момичета. Това беше нейна задача и в „Ергенът”. Философката, за която наскоро се разбра, че работи като продавачка, макар че се представя като есеистка и модел на дрехи за едри жени, беше обявила, че е влязла в шоуто, за да докаже, че жените с нейните габарити могат да са точно толкова интересни и привлекателни за мъжете, колкото и манекенките. Тя си спечели доста фенове в тази роля, а в „Момата” сигурно ще стане и по-популярна.

 

Още преди старта на актуалното издание на „Ергенът” се заговори, че третият сезон най-вероятно ще бъде последван от пауза, в която ще се работи по „Момата”. В САЩ такава вариация на риалитито е снимана още след втория сезон. Тук тези неща се бавят, но едва ли ще се разминат.

Източник: Уикенд