Звездната любов на Джей Ло и Бен Афлек разгоряла се отново след прекъсване от 20 години е достойна за кино лента. Но те определено си подхождат - емоционални, привлекателни, харизматични, желани. Най-неочаквано след проваления годеж на Лопес, те се появиха публично и започнаха връзка, стигна се и до брак,

Но тъй като са наблюдавани под лупа от таблоиди и фенове, двамата често са улавяни и в не много хубави моменти. Няколко кадри от различни събития показват Бен много отекчен и дори раздразнен от половинката си, макар той винаги публично да заявява колко силно я обича. Тя от своя страна го нарече наскоро най-добрия баща, когото познава, но не спомена нищо по-романтично за него.

Джей Ло е силен характер, тя има огромно влияние и малко мъже се задържат през годините при нея, макар да е сред най-харесваните изпълнителки и до сега, на 50 и повече години. Наскоро на представянето на последния филм на Джей Ло - Майката, двойката отново бе заснета някоко пъти как комуникира малко напрегнато, особено Бен и това създаде ново порция поводи за коментари, снимки, линкове и статии относно Афлек и жена му, общественото мнение на двата полюса. Пълна подкрепа на любовта им или изцяло обиждане и негативизъм относно брака им. 

Пак напрежение между Бен Афлек и Джей Ло