Актрисата Джейми Лий Къртис разкри пред списание AARP, че синът й Томас е трансджендър. 25-годишното момче вече е жена и се казва Руби. Той/тя се занимава с монтаж на компютърни игри.

„С гордост и удивление наблюдавах как синът ни се превръща в дъщеря ни Руби“, коментира 62-годишната актриса. Тя и съпругът й барон Кристофър Гест осиновяват сина си Томас, след като дълги години се опитват да заченат свое дете, но така и не успяват. Те имат още едно осиновено дете – момиче, което вече е на 34 години, казва се Ани и е инструктор по танци. Джейми Лий Къртис разкри още, че Руби е сгодена и следващата година ще се омъжи за половинката си. Актрисата обаче не казва дали за жена или мъж ще се венчае Руби. И двете деца на Къртис съзнателна странят от публичното внимание и са придружавали известната си майка само на няколко събития през годините. Руби обаче е дала съгласието си сега за интервюто, в което майка й разкрива детайли относно смяната на пола.

Джейми Лий Къртис  и мъжът и Крис Гест, сключват брак през декември 1984 г. Оттогава не са се разделяли – факт, който Джейми Лий Къртис, смята за един от най-големите успехи в живота си.

  Цитирано по сп. Ева