Огромна трагедия почерни известния журналист и водещ Иван Гарелов, който точно по празниците изгуби най-милото си - своята обична съпруга Донка Стамболийска. Тя е сред дългогодишните журналисти на БНР, където гласът й бе разпознаваем от много българи.

Донка Стамболийска си е отишла след кратко боледуване, както обяви самият Гарелов, но предпочете да запази мълчание и да не разкрива нищо повече по темата, което е и нормална човешка реакция.

Знаем, че Донка е вторият брак на Иван Гарелов, но двамата бяха заедно много години и връзката помежду им наистина беше изключително силна. "Родени бяха един за друг и така им казваха всички. Умна жена до умен мъж, каква по-прекрасна комбинация?! Разбираха се наистина без думи, поглед беше достатъчен", възхищават се на любовта им техни познати.

Гарелов и Донка са живели заедно цели 46 години, макар преди нея той да има един първи брак. От първата си жена - Василка, Гарелов има син и дъщеря, но нещата не вървят и двамата се развеждат.

"Когато се запознахме с Донка, тя беше млада, хубава и по-известна тогава от мен. Поканих я на танц, беше събиране с колеги журналисти, и веднага си паснахме. Хареса ми това умно, красиво, но и с характер момиче", спомнял си е неведнъж Гарелов.