Семейството и милионите почитатели на звездата Пол Уокър са неутешими след чутото!

Официална новина, съобщена по агенция Ройтерс, съкруши близките и милионите почитатели на покойния актьор Пол Уокър. Месеци трябваше да изминат, за да могат всички, които обичат Пол Уокър да спрат да плачат от нелепата му загуба. Ии поне да се опитат. Не и днес обаче.

Днес се оказа, че катастрофата, в която загина чаровникът от "Бързи и яростни" никак не е била случаен инцидент, злина на съдбата или просто нелепост. Било е категорична и доказана безотговорност от страна на шофьора, който е карал с абсурдна и недопустима за участъка скорост. Това съобщиха от полицията в Лос Анджелис, а изявлението бе дадено лично от шерифа Майк Паркър.

[caption id="attachment_311155" align="alignright" width="300"]Доказа се, че Пол Уокър можеше още да бъде жив. Ако шофьорът бе карал нормално Доказа се, че Пол Уокър можеше още да бъде жив. Ако шофьорът бе карал нормално[/caption]

Според последните резултати от проучването на случая, Поршето, в което е бил Пол Уокър е летяло с над 125/150 километра в час, при положение, че в този участък от пътя е било позволено да се вдига най-много до 72 километра в час. Шофьорът обаче изобщо не се е съобразил с това нареждане и е постъпил адски неразумно. И на практика той е убил Пол Уокър.

Т.нар. неизправности по автомобила, заради които преди време бе обяснена страшната катастрофа, се оказаха пълна измама. Колата си е била съвсем в ред и нищо не би заплашвало двамата пътници в нея, ако се бяха движили с нормална скорост. В това са категорични властите, занимаващи се с трагедията.

Припомняме, че Пол Уокър и приятелят му се блъснаха в едно дърво с всичка сила, а автомобилът им пламна и се взриви, преди който и да било да успее да се намеси и да опита да ги спаси.

От мястото и от момента на адската злополука няма реални свидетели, защото по същото това време наоколо е нямало хора, а трагедията се е разиграла за по-малко от 2-3 минути. Затова за разследването са използвани кадри от видеозаписите на инцидента. Които показаха, че днес Пол Уокър можеше да бъде жив и здрав.