Понякога медиите наистина нямат никакво чувство за такт, Венета Райкова не прави изключение!

Медиите са четвъртата власт, но жестоката истина е, че понякога нямат никакво чувство за мярка и тактичност. Това се е доказвало много пъти във времето, като например всеки път, когато репортери и фотографи цъфнат неканени на нечие погребение. Само, за да зададат на близките "смисления" въпрос: "Как се чувствате?!".

Не дотам брутално, но почти толкова неетична и несъобразителна е постъпката на водещата на предаването "Горещо" Венета Райкова, която ни в клин, ни в ръкав, се натресе на опечаленото семейство на малката Александра от Поморие. Поводът е, за да им изкаже своите съболезнования. Макар съседи на семейството да са на коренно различно мнение, пише известен столичен сайт.

[caption id="attachment_312795" align="alignright" width="300"]Дано Венета Райкова да не излъчи нищо от срещата си със семейството. Иначе постъпката й ще е чиста проба рейтинг, категорични са поморийци Дано Венета Райкова да не излъчи нищо от срещата си със семейството. Иначе постъпката й ще е чиста проба рейтинг, категорични са поморийци[/caption]

"Венета Райкова дойде в Поморие, за да се срещне с родителите на малката Алекс и да им изкаже своите съболезнования. Както и да заяви позицията си, че престъпницата Атанаска Георгиева трябва да бъде затрита по същия начин, както и детенцето. Разбира се, че Венета Райкова съчувства на тези хора. Но защо не им писа, или не им се обади по телефона?! За да дойдат с колегите й на място и да си направят материала от чуждото страдание, ето затова", коментират съседи на семейството на Александра.

Те са категорични, че в моменти на подобна трагедия, последното, от което имат нужда близките и роднините на загиналите, е да бъдат обсадени от фотографи и журналисти, които сякаш напук са като мухи на мед.

"Не казваме нищо лошо срещу Венета, защото жената изрази позицията си към стореното с Алекс и във Фейсбук. Тя наистина се е разплакала от участта й. Само ако наистина са хора, нека да не излъчват нищо в предаването си. Нито минута от разговора със семейството. Единствено така ще се докаже, че са дошли от добро сърце, а не от стремеж към вдигане на рейтинга", говорят поморийци.