Преслава подкара трабант в родния си град!Преслава присъства на сбъдването

на голямата мечта на своя баща, който организира в Добрич първия парад на ретро автомобили. Бащата на голямата звезда в поп-фолка Кольо Тончев е сред най-известните колекционери на стари коли. [caption id="attachment_430476" align="alignright" width="274"]Преслава Преслава се качи на култовия трабант[/caption] Той притежава „Трабант 600”, модел от 1963-а година, който обича да изправя на две гуми. Колата е и с баровски номер с три нули.

Кольо Тончев спечели рали "Марица" тази година. Изминавайки без проблем 700 километра през България, Гърция и Турция с немската кола.

Първият парад в Добрич показа близо 100 превозни средства - автомобили, мотоциклети, микробуси, велосипеди, дори детски коли от миналия век. Тези превозни средства отдавна са изчезнали от пътищата и хората могат да ги видят само на снимки и във филми, каза Петър Георгиев, запален ентусиаст, един от инициаторите на събитието, което се организира със съдействието на общината и Съюза на българските автомобилисти. Сред най-големите атракции на парада е лек автомобил, модел "Джаует" от 1926 година с оригинален английски номер, собственост на колекционер от Поморие. Подобни коли са се движели с двадесетина километра в час и в градски условия един от пътниците е слизал, за да регулира движението и колата да мине, разказа Георгиев. "Шевролет" от 1929 година, "Форд Алпине Тюер" от 1934 година, мотор "Харли Дейвидсън" от 1926 година и още редица ретромодели на собственици от София, Благоевград, Видин, Бургас, Варна и други градове в страната са подредени в градския парк "Свети Георги". Източник: hotnews.bg