Семейството на Михаел Шумахер отново потъна в скръб!

След щастливата новина, че шампионът Михаел Шумахер най-сетне избяга от лапите на смъртта, семейството му повярва в чудесата. Радостта им обаче не трая дълго, защото днес те получиха втори съкрушителен удар, който ги съсипа.

Известен невролог от Кеймбридж, който се грижи за състоянието на Шумахер, заяви категорично, че пилотът е избягал от гибелта, но дефакто той е загинал. "Загина този Михаел Шумахер, когото помни светът и близките му. Разберете, че него вече го няма и няма да се върне. Пораженията върху мозъка му са толкова фатални, че Шумахер никога вече няма да бъде същият. Той може да живее физически, да диша и дори да се храни, но ще съществува в своя си реалност, коренно различна от нашата и тази на фамилията му", заяви Питър Хъчинсън, който е светило в областта.

[caption id="attachment_314993" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер Семейството на Михаел Шумахер е съсипано, но доволно, че поне е жив[/caption]

Думите му разплакаха милионите почитатели и симпатизанти на Михаел Шумахер по цялото земно кълбо, а съпругата и семейството му изпаднаха във втори шок. Припомняме, че Шумахер падна фатално при ски спускане през декември миналата година и дълги месеци бе в състояние на тежка кома.

През цялото това време любимата му жена и близките му не се отделяха от болничното му легло и се молеха да се случи чудо, което да върне Шумахер към живота. Ето, че това стана, но за тези, които се надяват шампионът да се възстанови и да продължи нормалния си живот, новата вест дойде като разтърсващ гръм.

"Това е огромна болка, страшна трагедия за Шумахер, но най-вече за съпругата му, която го обича повече от всичко. Защото Шумахер поне няма да страда. Той няма да проумее какво се случва с него, но за сметка на това близките му ще трябва да живеят със спомените и жестоката реалност ден след ден", коментират лекари от екипа, който полага извънредни грижи за Михаел Шумахер.

Достойна за уважение и преклонение е постъпката на съпругата му, която въпреки страшната новина, е заявила, че няма сила на света, която да я накара да спре да обича мъжа си, камо ли да го остави и да продължи без него. Семейството на Шумахер се кълне, че ще направи всичко, само за да се чувства добре шампионът - със или без надежда за цялостно изцерение.