Предполага се, че Николаос Цитиридис ще поднови изявите си като стендъп комедиант, какъвто бе преди да привлече интереса на bTV. Макар все още да не е обявил първите си ангажименти, в светските среди вече се носи мълвата, че тъкмо завръщането му на сцената е най-логичния му ход, след като предаването му бе свалено от програмата на телевизията. Не е изключено това да му даде възможност най-после да сбъдне мечтата си за свое стендъп шоу, което да завърши в голяма столична зала.

 

На 1 февруари комедиантът, чието истинско име е Николаос-Теодорос Илиас Цитиридис, ще отпразнува 30-ия си юбилей. Към днешна дата той продължава да изживява раздялата си с bTV.

Николаос Цитиридис работи от ученик

Пролича огорчението му, когато обяви първо в социалните мрежи, а после и от екрана, че шоуто ще бъде свалено от ефир. А факта, че ще води друго шоу явно не му е достатъчно удовлетворение.

„По принцип е нормално да бъда емоционален, обаче за тези години много емоция беше хвърлена, а и в момента смисъл да си късаме ризите повече няма. Има едно нещо, което аз изпитвам в този момент – това е благодарност, сподели Николаос. Въпреки благодарностите, които гъркът отправи, тъгата му, че след 4 години на екран вече няма да поздравява зрителите на bTV, прозираше ясно.

 

„Нямам закодирано съобщение, в което да казвам причините за всичко това. Светът е така устроен и ние трябва да живеем и оцеляваме в него, написа Николаос в личния си профил в социалната мрежа, където също отправи благодарности, включително за възможността, че ще може да се сбогува със зрителите си от екрана. Направи го в петък – 1 декември, когато бе последният епизод на „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

 

Николаос може и да е разочарован от bTV, но пък половинката му – актрисата Боряна Братоева, със сигурност таи топли чувства към медията. И как иначе, след като с колегите й снимаха трети сезон на сериала „Съни бийч“, който се очаква съвсем скоро в ефира. Ситуацията със сигурност е съвсем нова за Николаос, тъй като досега май не му се е случвало да загуби работно място. Сам е правил избора, къде да се изявява. Като например, както навремето загърби журналистиката, където пожъна доста успехи, за да се отдаде на стендъп комедията. Затова и се предполага, че Николаос по-скоро ще поднови кариерата си на стендъп комедиант, отколкото да се върне към репортерството.

 

Николаос Цитиридис започнал да работи още като ученик. В 12 клас направил първите си стъпки в журналистиката, след като печели кастинг за водещ на радиопредаване с продължителност един час. Той даже сам изготвил концепцията за предаването, като включил музикална класация и интервю, подбрал и теми, които коментирал със слушатели. Журналистът с гръцки корени бързо привлякъл аудитория. Но когато наближил моментът, в който трябвало да се яви на матури, казал на шефа си, че трябва да се откаже заради учението. Николаос влязъл „Журналистика в Софийския университет. Скоро след първите му дни като студент бившият му шеф го поканил да бъде репортер в сайт. Николаос се съгласил и изкарал 7 години в медията. С времето се издигнал, давал дежурства и станал даже парламентарен репортер. Най-голямото му постижение е разследване в сътрудничество с колега от Би Ти Ви, за което спечелил наградата „Млад журналист“.

 

Въпреки успехите си като репортер той винаги се е увличал по стендъп комедията и следял програмата на столични клубове, предлагащи поле за изяви на известни и начинаещи комедианти. Кариерата му като такъв стартирала, когато в един от дните за аматьори в столично заведение се престрашил да се качи на сцената.

 

Първата ми шега е: „Здравейте, роден съм в Гърция, люлката на демокрацията. Сега живея в „Дружба – гробът на демокрацията“, споделял е Николаос. С гласуване на публиката спечелил първо място в конкуренция с 10 човека. Наградата била 100 лева. Окуражен от успеха участвал още три пъти във вечер на аматьори комедианти, като и трите вечери бил победител. След последния му триумф, Цитиридис получил предложение от мениджъра на клуба за редовни изяви. Вече като професионален стендъп комедиант Николаос разсмивал публиката в два клуба в столицата седмично. Паралелно работел и като журналист, докато в един момент вече можел да избира върху коя професия да се съсредоточи. Решил, че комедията му е на сърце.

 

Две години се изхранвал само с участия като комедиант в столични клубове. Разбира се, сам си пишел смешките, които ръсел на сцената. За този творчески период е казвал, че доста се е развил. Така че едва ли било случайно, когато получил покана за кастинг за сценаристи за ново вечерно шоу в bTV. От медията го харесали, но вместо обявената длъжност го пробвали пред камерите. Искали да проверят как комедиант ще се представи като водещ.

 

Цитиридис бил скептичен, тъй като присъствието на публиката е важен фактор, за да се получат смешките на стендъп комедиант. В случая успял да разсмее операторите. От медията също го харесали. След няколко пробни епизода като водещ на новото вечерно шоу на bTV, Николаос вече имал договор, без първоначално да е имал такива амбиции. В последните 4 години, той се бе отдал на шоуто си в ефира на медията и позагърби страстта си към стендъп комедията, въпреки спорадичните си изяви. Ето, че дойде моментът да се завърне отново на сцената.

Източник: Уикенд