Мая Савова изглежда и се чувства наистина перфектно!

Съпругата на Крум Савов - Мая Савова е една от безспорно добре изглеждащите и поддържащи се българки. Като всяка нормална жена обаче, и Мая Савова е имала проблеми с варирането на теглото. Макар че структурата й е такава, че не е предразположена към драстично напълняване, Мая Савова е критична към себе си и всеки излишен килограм я притеснява.

Самата тя признава, че преди известно време се погледнала в огледалото и откровено не харесала образа, който я гледа оттам. Затова се взела в ръце и се консултирала със специалист диетолог. Днес Мая Савова с радост може да се похвали, че е вече цели 7 килограма надолу, при това свалени бързо и ефективно.

[caption id="attachment_319804" align="alignright" width="300"]Мая Савова Мая Савова с цели 6 кила надолу само за 10 дни[/caption]

Разковничето при уникалната диета на Мая Савова е, че тя почти е изключила от менюто си храни като хляб, прясно мляко, ядки, яйца и дори любимата на мнозина сьомга. Тези храни тя гледа да не консумира, но не съвсем, за да не навреди на организма си, а рядко. Позволява си някои от тях най-много веднъж седмично.

През останалото време Мая Савова поддържа здравето, енергията и тонуса си с много и най-различни видове салати, в които обаче са спестени висококалоричните сосове и дресинги. Царевицата също не се включва в салатите, но пък в тях Мая Савова слага всички възможни зеленчуци - сурови или приготвени на скара, риба тон, сирена, но предимно обезмаслени и малко зехтин.

Мая Савова винаги следи календара и спазва дните, подходящи за известната лунна диета. Така, когато настъпи моментът, Мая Савова съчетава своята с лунната диета като прекарва ден или най-много два само на фрешове и вода.

"Не мислете, че човек трябва изцяло да се лиши от нещо, за да отслабне. Гладът не е помощник, а по-скоро враг на хубавото тяло. Организмът се нуждае от всичко, за да работи добре и да сме здрави, но е важно порциите, които ядем, да са сравнително малки. И никога, ама никога не забравяйте кардио тренировките", категорична е хубавата Мая Савова, която се поти във фитнеса или на уредите у дома си най-малко 4-5 пъти в седмицата.