Дони и Момчил не искали да се разделят, но обстоятелствата наложили именно това

Цели 7 години Дони и Момчил бяха най-успешният музикален дует в България. Преди 15 години обаче тяхната раздяла се оказа шок за феновете им. През цялото това време и двамата мълчаха за причините, довели до фаталния край. Днес обаче Момчил вече няма сантименти и реши да разкрие цялата истина около дуета им и раздялата.

[caption id="attachment_340776" align="alignright" width="300"]Дони и Момчил бяха супер звезди преди 15 години, но днес всеки е по своя път Дони и Момчил бяха супер звезди преди 15 години, но днес всеки е по своя път[/caption]

Оказва се, че Дони и Момчил са били скарани умишлено от музикални продуценти. Различни лица от шоубизнеса са искали да вземат всеки за себе си и съответно да печелят от таланта на двамата. Така се е стигнало до интриги и клюки вътре в дуета. Започнала война за величие между двамата и накрая Дони просто не издържал.

"Какво ще кажеш да се разделим" - каза ми един ден Дони. Аз му отговорих "Ок, що така смяташ за най-добре". Разпаднахме се заради други хора, затова ми е мъчно. В онова време аз бях заслепен от славата и не предполагах, че някога ще правя нещо друго. Дони обаче е по-земен от мен, него славата не го промени. Просто реши, че вече сме изчерпани и е по-добре и за двама ни да се развиваме поотделно." - разкрива Момчил пред "Шоу".

Дуетът официално умира през 2000 г., но за 7 години остава в историята невероятни хитове като "Малкият принц", "Шапка на цветни петна" и "Уморени крила". Именно от последния започва приказката за Дони и Момчил. Добрин Векилов е авторът на идеята за тази песен и в края на 1992 г. кани Момчил Колев да я направят заедно. Дони вече е написал текста, а дуетният му партньор прави аранжимента.

"Дони беше лидерът. Той движеше основните неща. Разпределяхме си работата, но главното лице на дуета беше Дони. Аз пръв започнах да пея, но той стана по-голям певец от мен. Докато аз се развих само като музикант." - казва Момчил.

Въпреки раздялата, Дони и Момчил остават приятели завинаги. Няма как да не бъде така, след като те се познават още от малки деца. Именно в училище формират първата си група, когато са едва в 7-ми клас. След казармата ги връхлита славата с групите "Атлас" и "Медикус", но дуетът им става култов, заради което песните му се слушат дори и днес.

В наши дни Дони вече е не само певец, но и музикален продуцент. Той направи много голяма кариера в музиката. Момчил Колев нямаше същия шанс. След разпадането на дуета той изпаднал в депресия, а после продължил с работа като композитор и пианист, която не му носи много високи доходи. От 2 години Момчил отново е част от "Клас", където започна и първата му професионална проява преди около 25 години, научи Kliuki.bg.