Цветанка Ризова е една от най-тихите и скромни водещи в ефира, но истината се оказа друга!

Тиха, скромна, интелигентна и сдържана - такава познават зрителите водещата Цветанка Ризова и то от години. Както умно са заключили хората още преди векове обаче, тихите води се оказват най-дълбоки. Такава е и истината за Цветанка Ризова, която излезе наяве преди броени дни. А именно, че журналистката е една от най-богатите (да не кажем и най-богатата) в родния ефир.

И не заради собствените си доходи, които всъщност никак не са малко, а заради състоянието на благоверния й съпруг, възлизащо на над 10 милиона в имоти и банкови сметки. Това разкриха източници, близки до телевизионерката, която целенасочено мълчала като риба и гледала да не влиза в устите на медиите.

[caption id="attachment_337331" align="alignright" width="300"]Цветанка Ризова Цветанка Ризова мълчи като риба за милионите на съпруга си Анатоли[/caption]

Любимият на Цветанка Ризова се казва Анатоли и двамата се запознали докато тя още била студентка с амбиции за кариера в БАН. Той пък почти завършвал немска филология. Срещнали се в нощния бар на планински хотел, докато били в различни компании. В малките часове на нощта компаниите се смесили, а Анатоли веднага показал симпатии към Цветанка Ризова.

"Аз обаче бях доста дръпната по онова време и директно режех мъжете, които считах за недостатъчно интелигентни и начетени. Ако някой не знаеше кой е Кант или не беше чел "Махалото на Фуко", нямаше никакви шансове с мен", разказва Цветанка Ризова. Анатоли обаче успял да я впечатли и то така, че бързо заживяла с него. Но сватбата им дошла след 4 години, когато тя все още се чудела дали е взела правилното решение. По онова време Анатоли нямал особено големи доходи и сватбената церемония била сравнително скромна.

Днес обаче Цветанка Ризова определено не съжалява за избора си, още повече, че мъжът й е собственик на няколко успешни фирми и съдружник в също толкова доходни търговски дружества. Нещо повече - слуховете тръбят, че преди известно време той бил натрупал солидни дългове, които били изчистени само заради влиянието на тихата му иначе съпруга.

"Цветанка винаги гледа да стои незабелязана, за да не коментират колегите финансовото й състояние, но истината се знае в гилдията отдавна. Затова и доста хора не я долюбват, защото с тези средства на съпруга й, добрата работа и за нея винаги е в кърпа вързана", коментират запознати.