Неделя Щонова благодарна и щастлива от срещата си с хората!Д-р Неделя Щонова

не скри вълнението си от поредната среща с хората очи в очи. Наскоро тя проведе семинар на здравна тематика, който бе уважен от мнозина нейни последователи. Ето какво написа чаровната лекарка в мрежата: [caption id="attachment_413814" align="alignright" width="213"]Неделя Щонова Неделя Щонова е убедена, че трябва да се живее с добро и вяра[/caption]

"Обучението свърши. Но те не реагираха. Нито казаха нещо, нито питаха, не ръкопляскаха, не станаха, не тръгваха. Само мълчаха. Стояха, гледаха ме и мълчаха. По едно време млад мъж каза:

- Всички мълчим, защото Вие ни оставихте без думи. А едни насълзени сини очи ме запитаха: - Може ли да идвате при нас всеки месец? След подобни обучения за пореден път съм все по-убедена, как всичко си заслужава. Не е вярно, че днес няма място за добродетели, възвишеност и истински смисъл! Хуманистичното съзна¬ние на всеки един от нас не може да остане безучастно към тревожното съвременно усещане за разпад на всичко здраво, нормално, свястно и полезно. Много силно вярвам в това! Можа да има куп места с погинала духовност, фрустрация, покруса, меланхолия, отчаяние и амортизация от скитане по бързи светове за лов на празни удоволствия. Но това го няма в очите на моята публика. И в душите им. Благодаря ви с обич! Свещеният Смисъл Е Жив! И той никога не е на повърхността. Свещеният Смисъл Е Жив! Виждам го. Чувствам го. Създавам го. Има един древен смразяващ принцип: Mundus vult decipi – decipiatur! Светът иска да бъде мамен – да го мамим! Не е вярно! Светът иска да бъде вдъхновяван, окуражен, светът има нужда да му разказваме за победите на Духа и Познанието! Светът има нужда от любов и добрина, има нужда да се учим всеки ден как да бъдем по-малко себични, повече състрадателни и великодушни. Има нужда да чува, че невробиологията на гениалността е заложена в абсолютно всеки един човешки мозък! И че този мозък, когато работи и се труди, може да прави чудеса! А не да се срутваме и пропиляваме, живеейки като безпомощни постмодерни жертви, в условия на брутален идеен вакуум и тъжно превъплъщаващи се аб¬сурди. Да бъдем добри. Не само един към друг. Но и в това, което правим. Особено днес, когато всичко е бърза визуалност и все по-малко истинска реалност. Особено днес. Когато си мисля колко прав е Ноам Чомски: “Само в народните приказки, в детските истории и в списанията с мнения на интелектуалци властта се използва разумно и добре, за да унищожи злото. Истинският свят преподава много различни уроци. Затова искам да държа отворени очите на обществото, защото едно приспано общество е само мечта за демагозите”, пише Неделя Щонова.