Само преди няколко дни Благой Георгиев заяви в интервю, че за разлика от бившите си жени, които не спират да го плюят, той никога не е казал лоша дума за тях. И общо взето това е истина, ако не броим скандалното му разкритие за Златка Райкова, след което мнозина я гледат като чумава - и с право.

Защото, да не зачиташ Бог, да не зачиташ Христос, е възможно най-големият от греховете. Кого изобщо ще зачиташ тогава?!... Иде реч за постъпката на Златка с най-ценните за Благо вещи, които той трябвало да прибере от дома й при раздялата им. Това били два скъпи гоблена с лика на Христос.

Какъв бил ужасът му обаче, когато установил, че Райкова ги е взела и ги е изхвърлила на улицата... "Това не мога да й простя. Това е престъпление. Аз като дълбоко набожен и вярващ човек, съм омерзен и няма да забравя тази постъпка. Всичко друго ми вземи, изгори, изхвърли, но картини, гоблени и каквото и да е друго, свързано с Бог, не! Що за човек би сторил това", жалва се Джизъса.

За щастие, той все пак успял да си прибере гоблените, защото реагирал бързо и изтърчал до кооперацията, пред чиито вход Райкова катурнала гоблените му. Днес той се радва, че жената до него - Полина Спасова, е сто пъти по-истински човек и също като него вярва в Божията сила.