Италианчето Лео Бианки е сред любимците на народа ни, още повече след представянето му навремето във Вип Брадър, когато дори бе на косъм да спечели победата, но остана на второто място. Лео се харесва на хората с това, че е кротък, винаги усмихнат, естествен и спокоен.

Е, това спокойствие обаче лекинко му се изпари днес, когато кулинарят изригна бесен в мрежата. Във времена на криза, каквато изпитваме всички, няма как и да го обвиним, коментират под поста му.

Всъщност Лео скочи на родните ресторантьори, които, според него, пречат на бизнеса му и подбиват клиентелата. А причината са побългарените рецепти, които болшинството ресторантьори представят в менютата си за италиански.

"Много време търпях, но ми писна. Защото и аз плащам на персонал, и аз деца храня, а вие ми пречите на работата. Не може да пишеш в менюто си, че предлагаш италианската Карбонара и да я правиш по българска рецепта. После идват хората при мен, искат Карбонара, но се учудват, че в нея нямало сметана и шунка. Защо няма?! Ами, защото в истинската Карбонара няма", гневи се Лео.

И обяснява, че това е все едно той да започне да предлага традиционната ни шопска салата, но с моцарела, вместо сирене и с добавка бекон и гъби. "Да, това ще е вкусна салата, но не и шопска салата. Уважавайте традициите и оригиналните рецепти на народите", апелира Бианки.