Той е човекът журналистика. Титан, колос, учебник за професията и дори всичко това е меко казано. Разбира се, че говорим за големия Кеворк Кеворкян, който винаги е будил чувство на респект и уважение в болшинството българи. И има защо...

Днес обаче гръмна новина, която сащиса всички и тя е, че Кеворкян от цели 4 години не е излизал от дома си. Той живее в своята къща в квартал Бояна и действително не се е показвал от "своята крепост" през цялото това време.

За щастие Кеворкян се чувства добре и след два дни, на 11 септември, ще бъде юбиляр. Той става на 80 години и е все така аналитичен, критичен и с бърз и остър като бръснач ум. Жив и здрав да е и да иляди, му пожелаваме ние!

А причината да не се показва от вкъщи е колкото "шашава", толкова и разбираема. Кеворк Кеворкян се затваря плътно в дома си по време на избухването на пандемията от Ковид19 и после просто му става навик, нещо като втора природа.

Той не се среща с приятели, с колеги и познати, не е стъпвал на светски събития, а и не иска. Продължава обаче да следи случващото се в страната и света, както и да пише брилянтните си коментари.

Източник: Crimesbg.com